POSNI KROASANI Ukusni, vazdušasti i mekani kao duša, a sjajno idu uz kafu
Sočni i neutralnog ukusa, sjajno se slažu sa raznim slanim i slatkim prilozima.

Potrebno je
Možda vas zanima:

PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo mekano kao duša koje super ide uz kafu
Sočni i slatki, nestaće sa stola odmah.

CIMET ROLNICE NA VODI Pola pleha nestane dok trepnete
Najbolje služite uz šolju kafe.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

BRZE PROLEĆNE KIFLICE SA SALAMOM Slasne i ukusne, smažu se očas posla
Napravite ove ukusne kiflice po receptu Milice Spasić iz Mihajlovca kod Smedereva
- 500 ml vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 40 g svežeg ili 10 g suvog kvasca
- 100 ml ulja
- 1 kg mekog brašna
- 250 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac pomešajte sa vodom, šećerom i malo brašna pa ostavite da se aktivira. Potom dodajte pola kg brašna, ulje i so. Zamesite testo, uz dodavanje ostatka brašna. Premažite uljem pa ostavite sat vremena da nadođe. Nadošlo testo premesite u veliku kiflu, pa podelite na pola. Ponavljajte postupak dok ne dobijete 16 jednakih komadića. Napravite lopticu pa je razvaljajte oklagijom. Preko narendajte po malo margarina, pa preklopite drugim krugom testa. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Pritisnite rukama od sredine ka ivicama, pa ga okrenite i ponovite postupak još nekoliko puta. Razvucite oklagijom i secite u obliku trougla. Zamotajte u kiflicu pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite ostatkom otopljenog margarina, pa pospite solju, susamom, kimom. Ostavite kroasane još malo da narastu. Pecite ih dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

SRAMNO: Teroristi blokaderi u Košutnjaku napali oca koji je se ćerkom krenuo u vrtić (VIDEO)

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

SAMO TRI EVROPSKE NACIJE IMAJU SAMOODRŽIVE VOJSKE! Vens: Evropa ne može da ostane "trajni bezbednosni vazal" SAD

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

PUNJENE PAPRIKE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti
Sočno i slasno jelo, ukućani će stajati u redu za još.

OBOJITE JAJA U ROZE ZA USKRS Izgledaće nežno i originalno, a sastojci su potpuno prirodni
Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.

POSNE SARMICE OD ZELJA ZA SAVRŠEN RUČAK Toliko su ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Sočne i ukusne, prste da poližete.

POSNA KREMPITA Mekana kao duša, a topi se u ustima, ovakvu do sada niste jeli
Sa keksom i pudingom, sočna i ukusna.

POSNI KREM BRULE Francuski desert raspametiće i one koji ne vole slatko
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
Komentari (0)