POSNI KROASANI Ukusni, vazdušasti i mekani kao duša, a sjajno idu uz kafu

Ivana Pavlović

10:15

Sezonski recepti 0

Sočni i neutralnog ukusa, sjajno se slažu sa raznim slanim i slatkim prilozima.

kroasan
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 ml vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 40 g svežeg ili 10 g suvog kvasca
  • 100 ml ulja
  • 1 kg mekog brašna
  • 250 g margarina

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac pomešajte sa vodom, šećerom i malo brašna pa ostavite da se aktivira. Potom dodajte pola kg brašna, ulje i so. Zamesite testo, uz dodavanje ostatka brašna. Premažite uljem pa ostavite sat vremena da nadođe. Nadošlo testo premesite u veliku kiflu, pa podelite na pola. Ponavljajte postupak dok ne dobijete 16 jednakih komadića. Napravite lopticu pa je razvaljajte oklagijom. Preko narendajte po malo margarina, pa preklopite drugim krugom testa. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Pritisnite rukama od sredine ka ivicama, pa ga okrenite i ponovite postupak još nekoliko puta. Razvucite oklagijom i secite u obliku trougla. Zamotajte u kiflicu pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite ostatkom otopljenog margarina, pa pospite solju, susamom, kimom. Ostavite kroasane još malo da narastu. Pecite ih dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!

@moja.trpeza GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading