POSNI KROASANI Ukusni, vazdušasti i mekani kao duša, a sjajno idu uz kafu
Sočni i neutralnog ukusa, sjajno se slažu sa raznim slanim i slatkim prilozima.
Potrebno je
- 500 ml vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 40 g svežeg ili 10 g suvog kvasca
- 100 ml ulja
- 1 kg mekog brašna
- 250 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac pomešajte sa vodom, šećerom i malo brašna pa ostavite da se aktivira. Potom dodajte pola kg brašna, ulje i so. Zamesite testo, uz dodavanje ostatka brašna. Premažite uljem pa ostavite sat vremena da nadođe. Nadošlo testo premesite u veliku kiflu, pa podelite na pola. Ponavljajte postupak dok ne dobijete 16 jednakih komadića. Napravite lopticu pa je razvaljajte oklagijom. Preko narendajte po malo margarina, pa preklopite drugim krugom testa. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Pritisnite rukama od sredine ka ivicama, pa ga okrenite i ponovite postupak još nekoliko puta. Razvucite oklagijom i secite u obliku trougla. Zamotajte u kiflicu pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite ostatkom otopljenog margarina, pa pospite solju, susamom, kimom. Ostavite kroasane još malo da narastu. Pecite ih dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)