POSNI KROASANI Ukusni, vazdušasti i mekani kao duša, a sjajno idu uz kafu
Sočni i neutralnog ukusa, sjajno se slažu sa raznim slanim i slatkim prilozima.
Potrebno je
- 500 ml vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 40 g svežeg ili 10 g suvog kvasca
- 100 ml ulja
- 1 kg mekog brašna
- 250 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac pomešajte sa vodom, šećerom i malo brašna pa ostavite da se aktivira. Potom dodajte pola kg brašna, ulje i so. Zamesite testo, uz dodavanje ostatka brašna. Premažite uljem pa ostavite sat vremena da nadođe. Nadošlo testo premesite u veliku kiflu, pa podelite na pola. Ponavljajte postupak dok ne dobijete 16 jednakih komadića. Napravite lopticu pa je razvaljajte oklagijom. Preko narendajte po malo margarina, pa preklopite drugim krugom testa. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Pritisnite rukama od sredine ka ivicama, pa ga okrenite i ponovite postupak još nekoliko puta. Razvucite oklagijom i secite u obliku trougla. Zamotajte u kiflicu pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite ostatkom otopljenog margarina, pa pospite solju, susamom, kimom. Ostavite kroasane još malo da narastu. Pecite ih dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)