PILEĆA KRILCA SA PARMEZANOM Slasna i sočna, nestaće sa stola odmah

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Osvajaju na prvi zalogaj, a priprema je jednostavna.

krilca sa parmezanom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • 4 kašike maslaca
  • pola šolje parmezana
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašičice peršuna
  • so, biber

Krilca operite, prosušite, pospite praškom za pecivo i belim lukom u prahu, posolite i pobiberite, pa poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 stepeni 30 minuta, uz povremeno okretanje. U međuvremenu otopite maslac na umerenoj temperaturi, kratko propržiti sitno sečen beli luk, umešajte četvrt šolje parmezana, te sve dobro sjedinite. Krilca premažite dobijenom smesom sa obe strane, pospite preostalim parmezanom i peršunom, pa vratite u rernu i pecite još 20 minuta.

@moja.trpeza GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading