PO RECEPTU GORDONA REMZIJA: Najkremastija karbonara , ovakve špagete nikada niste probali!
Nisu bez razloga rekli da je život kombinacija magije i testenine
Teško da postoji osoba koja ne bi uživala u ovom jelu, pogotovo ako je kremasto, sočno i ukusno, po receptu najboljih kuvara poput Gordona Remzija.
Naime, on je otkrio svoj savršen recept za kremastu pastu karbonaru koja je gotova za svega 10 minuta. U nastavku pogledajte kako i vi brzo i lako kod kuće možete pripremiti ovaj čuveni specijalitet i uživati u ovom slasnom obroku!
Sastojci:
- fino parče mesnate dimljene slanine
- pola pakovanja špageta
- 2 žumanceta
- 2 veća šampinjona
- 2 čena belog luka
- 1 ljuta paprika
- malo smrznutog graška
- 180 g pavlake
- parmezan
- so
- biber
- ulje
- peršun
Priprema:
1. Stavite špagete u ključalu vodu.
2. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte slaninu iseckanu na kockice.
3. Beli luk iseckajte nasitno, pa dodajte slaninu, isečene šampinjone, sitno iseckanu ljutu papričicu i malo graška.
4. U činiju u kojoj ste odvojili žumanca dodajte rendani parmezan i pavlaku.
5. Sve lepo sjedinite i dodajte malo vode, pa ponovo promešajte.
6. Od vode u kojoj se kuvaju špagete uzmite oko 10 kašika i stavite u tiganj sa slaninom i ostalim sastojcima.
7. Kada su špagete skuvane, procedite ih i dodajte u tiganj.
8. Sve dobro izmešajte, dodajte smesu od žumanaca, pa ponovo promešajte.
9. Pospite seckanim peršunom, dobro promešajte, pa servirajte na tanjir i odozgo narendajte puno parmezana.
EKLER TORTA KOJA SE NE PEČE: Savršen kremasti desert, prava harmonija ukusa
Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti
NAJBOLJI RECEPT ZA PILEĆI PAPRIKAŠ: Jedan tajni sastojak je ključan, iskusni kuvari ga često koriste
Jednostavan ručak za vikend
PILEĆA KRILCA SA PARMEZANOM Slasna i sočna, nestaće sa stola odmah
Osvajaju na prvi zalogaj, a priprema je jednostavna.
PUNJENA KRILCA SE LEPE ZA PRSTE Ručak koji se ne odbija, za prave gurmane
Slasan spoja ukusa, za ručak koji se pamti.
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
Komentari (0)