PO RECEPTU GORDONA REMZIJA: Najkremastija karbonara , ovakve špagete nikada niste probali!
Nisu bez razloga rekli da je život kombinacija magije i testenine
Teško da postoji osoba koja ne bi uživala u ovom jelu, pogotovo ako je kremasto, sočno i ukusno, po receptu najboljih kuvara poput Gordona Remzija.
Naime, on je otkrio svoj savršen recept za kremastu pastu karbonaru koja je gotova za svega 10 minuta. U nastavku pogledajte kako i vi brzo i lako kod kuće možete pripremiti ovaj čuveni specijalitet i uživati u ovom slasnom obroku!
Sastojci:
- fino parče mesnate dimljene slanine
- pola pakovanja špageta
- 2 žumanceta
- 2 veća šampinjona
- 2 čena belog luka
- 1 ljuta paprika
- malo smrznutog graška
- 180 g pavlake
- parmezan
- so
- biber
- ulje
- peršun
Priprema:
1. Stavite špagete u ključalu vodu.
2. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte slaninu iseckanu na kockice.
3. Beli luk iseckajte nasitno, pa dodajte slaninu, isečene šampinjone, sitno iseckanu ljutu papričicu i malo graška.
4. U činiju u kojoj ste odvojili žumanca dodajte rendani parmezan i pavlaku.
5. Sve lepo sjedinite i dodajte malo vode, pa ponovo promešajte.
6. Od vode u kojoj se kuvaju špagete uzmite oko 10 kašika i stavite u tiganj sa slaninom i ostalim sastojcima.
7. Kada su špagete skuvane, procedite ih i dodajte u tiganj.
8. Sve dobro izmešajte, dodajte smesu od žumanaca, pa ponovo promešajte.
9. Pospite seckanim peršunom, dobro promešajte, pa servirajte na tanjir i odozgo narendajte puno parmezana.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)