PO RECEPTU GORDONA REMZIJA: Najkremastija karbonara , ovakve špagete nikada niste probali!
Nisu bez razloga rekli da je život kombinacija magije i testenine
Teško da postoji osoba koja ne bi uživala u ovom jelu, pogotovo ako je kremasto, sočno i ukusno, po receptu najboljih kuvara poput Gordona Remzija.
Naime, on je otkrio svoj savršen recept za kremastu pastu karbonaru koja je gotova za svega 10 minuta. U nastavku pogledajte kako i vi brzo i lako kod kuće možete pripremiti ovaj čuveni specijalitet i uživati u ovom slasnom obroku!
Sastojci:
- fino parče mesnate dimljene slanine
- pola pakovanja špageta
- 2 žumanceta
- 2 veća šampinjona
- 2 čena belog luka
- 1 ljuta paprika
- malo smrznutog graška
- 180 g pavlake
- parmezan
- so
- biber
- ulje
- peršun
Priprema:
1. Stavite špagete u ključalu vodu.
2. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte slaninu iseckanu na kockice.
3. Beli luk iseckajte nasitno, pa dodajte slaninu, isečene šampinjone, sitno iseckanu ljutu papričicu i malo graška.
4. U činiju u kojoj ste odvojili žumanca dodajte rendani parmezan i pavlaku.
5. Sve lepo sjedinite i dodajte malo vode, pa ponovo promešajte.
6. Od vode u kojoj se kuvaju špagete uzmite oko 10 kašika i stavite u tiganj sa slaninom i ostalim sastojcima.
7. Kada su špagete skuvane, procedite ih i dodajte u tiganj.
8. Sve dobro izmešajte, dodajte smesu od žumanaca, pa ponovo promešajte.
9. Pospite seckanim peršunom, dobro promešajte, pa servirajte na tanjir i odozgo narendajte puno parmezana.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)