POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Savršena za slavu i sve praznike.

posna doboš torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za kore

  • 150 g šećera u prahu
  • 250 g brašna
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 3 šoljice meda
  • 3 šoljice kisele vode

Za fil

  • 200 g kristal šećera
  • 250 g mlevenih oraha
  • 3 štangle rastopljene čokolade
  • 1 kesica vanilin šećera

Za roze fondan

  • 200 g šećera u prahu
  • ekstrakt od maline

Priprema:

Za kore stavite u posudu sve sastojke za kore). Promešajte dobro, pa ispecite tri kore. Za fil ušpinujte kristal šećer sa vodom pa dodajte mlevene orahe, rastopljenu čokoladu i kesicu vanilin šećera. Onda sve to dobro promešajte i prohladite. Za fondan šećer u prahu umutite sa pola čaše vruće vode, pa dodajte nekoliko kapi ekstrakta od maline.

Prvo od sastojaka za koru ispecite tri kore. Onda ih premažite filom. Na kraju, filovanu tortu premažite fondanom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading