POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
Potrebno je:
Za kore
- 150 g šećera u prahu
- 250 g brašna
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 3 šoljice meda
- 3 šoljice kisele vode
Za fil
- 200 g kristal šećera
- 250 g mlevenih oraha
- 3 štangle rastopljene čokolade
- 1 kesica vanilin šećera
Za roze fondan
- 200 g šećera u prahu
- ekstrakt od maline
Priprema:
Za kore stavite u posudu sve sastojke za kore). Promešajte dobro, pa ispecite tri kore. Za fil ušpinujte kristal šećer sa vodom pa dodajte mlevene orahe, rastopljenu čokoladu i kesicu vanilin šećera. Onda sve to dobro promešajte i prohladite. Za fondan šećer u prahu umutite sa pola čaše vruće vode, pa dodajte nekoliko kapi ekstrakta od maline.
Prvo od sastojaka za koru ispecite tri kore. Onda ih premažite filom. Na kraju, filovanu tortu premažite fondanom.
Možda vas zanima:
POSNA DOBOŠ TORTA Kraljica svečane trpeze koja mami mirisom i ukusom, a nimalo ne zaostaje za originalom
Raskošna torta za sve proslave i bitne datume.
POSNA DOBOŠ TORTA Očaravajuća poslastica koja nimalo ne zaostaje za originalom
Čuvena mađarska poslastica oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA DOBOŠ TORTA Mađarska raskošna poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Čuvena mađarska poslastica nije dobila ime po muzičkom instrumentu, već mađarskom poslastičaru Jozefu Dobošu.
POSNA DOBOŠ TORTA Najpoznatija mađarska poslastica ukrasiće svaku svečanost, a nema razlike u ukusu
Najpoznatiju mađarsku tortu napravio je 1885.godine poslastičar Jozef Doboš.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)