KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 4 kašike griza
- 1 kašika limunovog soka
Za preliv:
- 800 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 vanil šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca odvojite od belanca, pa belanca umutite u čvrst šne sa šećerom. Umešajte žumanca postpeno pa nastavite da mutite. Dodajte bršano, griz i sok od limuna i lagano umešajte. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U jednoj šerpi pomešajte mleko sa šećerima, pa zakuvajte dok se šećer ne otopi. Prelijte koh pa ostavite da se prohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOH BOLJI OD KLASIČNOG Starinski slatkiš iz bakine kujne, a poćiće vam voda na usta
Ako volite klasičan koh, njegovu čokoladnu varijantu ćete obožavati.
STARINSKI KOH Recept iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a sočan i mekan kao duša
Fenomenalni desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
ČOKOLADNI KOH MEKAN KAO DUŠA Jeftini kolač skupog ukusa, otopićete se od slatkoće
Fenomenalan kolač ukusa koji se ne zaboravlja, uzećete parče više.
KOH Starinski slatkiš iz bakine kuhinje, sočan i mekan kao duša
Fenomenalan desert sa mlekom, pravi se brzo i lako, a uspeva svima.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
TAHINI Kremasti prilog koji se slaže sa brojnim namirnicama, a može da se jede i samostalno sa hlebom
Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.
NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO ZA ARANĐELOVDAN U savršenom spoju tradicionalnog i modernog
Pravoslavni vernici sutra, 21. novembra proslavljaju veliki hrišćanski praznik Sabor sv.arhangela Mihajla -Aranđelovdan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
PILEĆI ŠIŠ KEBAB Pomera granice dobrog ukusa, za prave gurmane i one izbirljive
Dodajte prilog po izboru i uživajte.
Komentari (0)