KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 4 kašike griza
- 1 kašika limunovog soka
Za preliv:
- 800 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 vanil šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca odvojite od belanca, pa belanca umutite u čvrst šne sa šećerom. Umešajte žumanca postpeno pa nastavite da mutite. Dodajte bršano, griz i sok od limuna i lagano umešajte. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U jednoj šerpi pomešajte mleko sa šećerima, pa zakuvajte dok se šećer ne otopi. Prelijte koh pa ostavite da se prohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOH SA MLEVENIM KEKSOM Uspeva i potpunim početnicima, a još slađi od onog klasičnog
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVI KOH Fenomenalan desert po receptu za početnike, nikad lakša i brža priprema
Sladak i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČOKOLADNI KOH Još slađi i sočniji od originala, poćiće vam voda na usta
Fenomenalan desert jednostavne pripreme.
STARINSKI KOH Uspeva i potpunim početnicima, a mekan kao duša
Jednostavan kolač bogatog ukusa.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)