KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna

Izvor: Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.

kesten pire
Shutterstock

Potrebno je:

  • 350 g kuvanog kestena
  • 480 ml mleka
  • 1-2 kašike šećera
  • vanilin šećer

Priprema

U šerpici na srednje jakoj vatri umutite mleko sa šećerom. Kad se otopi dodajte kuvane i oljuštene kestene i vanilin šećer, i kuvajte 20 minuta, uz povremeno mešanje. Prebacite u blender i izblendajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Ohladite u frižideru pa čuvajte do 5 dana u hermetički zatvorenoj posudi. Dekorišite kesten pire šlagom ili sladoledom. Bon appetit!

@moja.trpeza ZAŠTO TREBA DA JEDETE BUNDEVU Ne zovu je džabe kraljicom jeseni #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza


 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading