KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.

Potrebno je:
- 350 g kuvanog kestena
- 480 ml mleka
- 1-2 kašike šećera
- vanilin šećer
Priprema
U šerpici na srednje jakoj vatri umutite mleko sa šećerom. Kad se otopi dodajte kuvane i oljuštene kestene i vanilin šećer, i kuvajte 20 minuta, uz povremeno mešanje. Prebacite u blender i izblendajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Ohladite u frižideru pa čuvajte do 5 dana u hermetički zatvorenoj posudi. Dekorišite kesten pire šlagom ili sladoledom. Bon appetit!
Možda vas zanima:

DOMAĆI KESTEN PIRE Jesenji slatkiš koji budi sva čula, a još bolji od onog iz poslastičarnice
Zamirisaće cela kuća, a osvaja od prvog zalogaja.

KESTEN PIRE Neodoljivi desert koji se topi u ustima, a miriše na nedelju
Slatkiš koji će oboriti s nogu i one koji ne vole kesten.

BANANA ROLAT Pravi se lako, a poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Sočan i sladak, uzećete parče više.

POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.

POSNA KEKS TORTA Brza poslastica koju svi vole, po receptu bez mane
Pravi se lako, a nestaće sa stola prva.

NJOKE SA SLANINOM Slasno jelo u savršenom spoju ukusa, za prave gurmane
Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca.

DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.

POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.

RUM KOLAČ Aromatični desert za sve prilike kada vam se jede slatko
Neodoljiv desert za prave sladokusce.
Komentari (0)