MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
Potrebno je:
Za kore:
- 300 g mekog i 300 g oštrog brašna
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 150 g margarina
- 2 jajeta
- 200 ml kisele pavlake
Za fil:
- 1.5 l mleka
- 12 kašika šećera
- 9 punih kašika oštrog brašna
- 200 g crne čokolade
- 200 g margarina
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade
- 500 g margarina
- malo ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašna, šećere, prašak za pecivo, margarin, jaje i kiselu pavlaku, pa zamesite testo. Zatim ga podelite na 7 kora. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvijte kore na dužinu papira za pečenje. Prebacite u tepsiju pa je okrenite naopačke. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne dobije boju. Ponovite postupak za ostale kore. U jednoj šerpi zakuvajte mleko, šećer i brašno, pa dodajte margarin. Kuvajte 5 do 10 minuta, pa umešajte čokoladu. Vrućim filom premažite kore. Odozgo stavite neki teški predmet da se kore i fil sjedine. Otopite čokoladu sa uljem i margarinom, da dobijete glazuru. Ostavite kolač u frižideru preko noći. Prijatno!
Možda vas zanima:
TRADICIONALNA MAĐARICA Kolač ukusa koji priča priče, pogodan za sve svečane prilike
Fenomenalan desert oduševiće i one koji ne vole slatko.
MAĐARICA Čuveni čokoladni kolač raskošan kao iz najbolje poslastičare, gosti će biti oduševljeni
Sladak i fantastičan klasik koji traje.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)