MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
Potrebno je:
Za kore:
- 300 g mekog i 300 g oštrog brašna
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 150 g margarina
- 2 jajeta
- 200 ml kisele pavlake
Za fil:
- 1.5 l mleka
- 12 kašika šećera
- 9 punih kašika oštrog brašna
- 200 g crne čokolade
- 200 g margarina
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade
- 500 g margarina
- malo ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašna, šećere, prašak za pecivo, margarin, jaje i kiselu pavlaku, pa zamesite testo. Zatim ga podelite na 7 kora. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvijte kore na dužinu papira za pečenje. Prebacite u tepsiju pa je okrenite naopačke. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne dobije boju. Ponovite postupak za ostale kore. U jednoj šerpi zakuvajte mleko, šećer i brašno, pa dodajte margarin. Kuvajte 5 do 10 minuta, pa umešajte čokoladu. Vrućim filom premažite kore. Odozgo stavite neki teški predmet da se kore i fil sjedine. Otopite čokoladu sa uljem i margarinom, da dobijete glazuru. Ostavite kolač u frižideru preko noći. Prijatno!
Možda vas zanima:
TRADICIONALNA MAĐARICA Kolač ukusa koji priča priče, pogodan za sve svečane prilike
Fenomenalan desert oduševiće i one koji ne vole slatko.
MAĐARICA Čuveni čokoladni kolač raskošan kao iz najbolje poslastičare, gosti će biti oduševljeni
Sladak i fantastičan klasik koji traje.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)