NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.


Možda vas zanima:

GULAŠ Sočno jelo za prave gurmane, u savršenom spoju ukusa
Ukusno i slasno jelo.

SOČNI GULAŠ Po receptu bez mane, pravi raj za nepca
Držaće vas dugo sitim.

SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.

PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
Potrebno je:
- 1 kg crnog luka
- 2 šargarepe
- pola kg svinjskog mesa od buta
- 2 kocke za supu
- 500 ml paradajz sosa
- 300 g mlevenog mesa junećeg
- 1 veza peršuna
- malo bibera
- 1 kašika brašna
- 1 šoljica mleka
Priprema:
Kocku za supu skuvajte u 300 ml vode. Na malo ulja propržite na kockice iseckan crni luk, pa ulijte supu od 1 kocke za supu i malo bibera. Ubacite svinjetinu i dinstajte dok ne umekša. U drugoj šerpi na ulju prodinstajte mlevenu junetinu i kocku za supu. Kada to završite, dodajte paradajz sos i malo mleka, a onda ostavite da se sve lepo ukrčka. Za to vreme će se i svinjsko meso prodinstati i njega je potrebno sjediniti s lukom. Na samom kraju potrebno je da pomešate obe vrste mesa i dodajte na kockice isečenu šargarepu. Njoj je potrebno malo duže da se ukuva pa će taman za to vreme višak tečnosti ispariti. Pri kraju kako bi se gulaš zgusnuo napraviti zapršku od malo mleka i brašna. Na kraju dodajte sitno iseckan peršun. To jelo se jede uz testeninu, pirinač ili krompir-pire.

HAMBURGER SUPA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Služite toplo.

DOMAĆE PIŠKOTE Prave se lako, a nimalo ne zaostaju za onim kupovnim
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

PILEĆA KARBONARA Italijanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, prste da poližete
Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.

POTAŽ OD BUNDEVE Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu
Služite uz tost.

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.
Komentari (0)