PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.

pileći gulaš
Shutterstock

Potrebno je

  • 700 g pilećih bataka bez kostiju bez kože, isečenih na kockice
  • 2 kašike ulja
  • 2 šargarepe isečene na kockice
  • 1 mali crni luk seckani
  • 2 rebra celera, isečena na kockice
  • 5 kašika brašna pola kašičice sušenog ruzmarina
  • pola kašičice osušenih listova majčine dušice
  • ¼ kašičice mlevene žalfije
  • so i crni biber po ukusu
  • 800 g krompira 
  • pola crvene paprike 
  • 60 ml belog vina
  • 950 ml pilećeg bujona
  • 240 g boranije
  • 120 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Prvo ispržite piletinu, pa je izvadite i ostavite sa strane. Propržite luk, šargarepu i celer, sve dok luk malo ne omekša. Dodajte 3 kašike brašna, pa posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Pržite oko 2 minuta, na srednjoj vatri. Dodajte krompir, papriku pa sipajte belo vino, dodajte piletinu i bujon. Ostavite da provri pa smanjite temperaturu. Kuvajte poklopljeno pola sata. Sklonite poklopac pa dodajte boraniju i krem. Dinstajte nepoklopljeno još 10 minuta.  Pomešajte 2 kašike brašna sa 240 ml bujona. Protresite pa dodajte malo u pileći gulaš

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading