PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala

Izvor: Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.

pileći gulaš
Shutterstock

Potrebno je

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

  • 700 g pilećih bataka bez kostiju bez kože, isečenih na kockice
  • 2 kašike ulja
  • 2 šargarepe isečene na kockice
  • 1 mali crni luk seckani
  • 2 rebra celera, isečena na kockice
  • 5 kašika brašna pola kašičice sušenog ruzmarina
  • pola kašičice osušenih listova majčine dušice
  • ¼ kašičice mlevene žalfije
  • so i crni biber po ukusu
  • 800 g krompira 
  • pola crvene paprike 
  • 60 ml belog vina
  • 950 ml pilećeg bujona
  • 240 g boranije
  • 120 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Prvo ispržite piletinu, pa je izvadite i ostavite sa strane. Propržite luk, šargarepu i celer, sve dok luk malo ne omekša. Dodajte 3 kašike brašna, pa posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Pržite oko 2 minuta, na srednjoj vatri. Dodajte krompir, papriku pa sipajte belo vino, dodajte piletinu i bujon. Ostavite da provri pa smanjite temperaturu. Kuvajte poklopljeno pola sata. Sklonite poklopac pa dodajte boraniju i krem. Dinstajte nepoklopljeno još 10 minuta.  Pomešajte 2 kašike brašna sa 240 ml bujona. Protresite pa dodajte malo u pileći gulaš

Komentari (0)