PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
Potrebno je
- 700 g pilećih bataka bez kostiju bez kože, isečenih na kockice
- 2 kašike ulja
- 2 šargarepe isečene na kockice
- 1 mali crni luk seckani
- 2 rebra celera, isečena na kockice
- 5 kašika brašna pola kašičice sušenog ruzmarina
- pola kašičice osušenih listova majčine dušice
- ¼ kašičice mlevene žalfije
- so i crni biber po ukusu
- 800 g krompira
- pola crvene paprike
- 60 ml belog vina
- 950 ml pilećeg bujona
- 240 g boranije
- 120 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Prvo ispržite piletinu, pa je izvadite i ostavite sa strane. Propržite luk, šargarepu i celer, sve dok luk malo ne omekša. Dodajte 3 kašike brašna, pa posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Pržite oko 2 minuta, na srednjoj vatri. Dodajte krompir, papriku pa sipajte belo vino, dodajte piletinu i bujon. Ostavite da provri pa smanjite temperaturu. Kuvajte poklopljeno pola sata. Sklonite poklopac pa dodajte boraniju i krem. Dinstajte nepoklopljeno još 10 minuta. Pomešajte 2 kašike brašna sa 240 ml bujona. Protresite pa dodajte malo u pileći gulaš.
Možda vas zanima:
GOVEĐI GULAŠ KAO IZ RESTORANA Meso će biti mekano i sočno, a ne žilavo
Ukusno i zasitno jelo, za ručak koji se pamti.
SVINJSKI GULAŠ OSVAJA OD PRVOG ZALOGAJA Jelo koje će cela porodica obožavati
Najbolje služite topao uz testeninu.
GURMANSKI GULAŠ SA NJOKAMA Jelo na kašiku koje osvaja od prvog zalogaja
Gulaš služite uz njoke.
GULAŠ SA PIVOM Sočni specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Služite uz prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)