POSNI SLAVSKI KOLAČ Ni malo ne zaostaje za originalom, a gosti će biti oduševljeni
Ukrasiće slavsku trpezu, a nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 500 ml vode
- 1 kašika šećera
- 40 g svežeg kvasca
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašika soli
- 100 ml ulja
- oko 1 kg brašna
- 50 g margarina
- 2 kašike posnog majoneza
Priprema:
Izdrobite kvasac u toploj vodi pa dodajte šećer. Sve lepo promešajte da se sastojci sjedine, pa sačekajte 10 minuta da se kvasac aktivira. Pomešajte u drugoj posudi prosejano brašno i so, pa dodajte ulje, sirće i aktivirani kvasac. Zamesite testo, pa ga pokrijte providnom folijom i pustite da odstoji 30 minuta. Zatim podelite testo na 3 dela (2 manja i 1 veći). Ostavite veći deo u obliku lopte, premažite istopljenim margarinom i stavite u šerpu. Testo koje je preostalo razvucite i premažite istopljenim margarinom. Onda isecite testa na 3 trake jednake veličine, pa ih urolajte. Treba da dobijete oblik zmijice. Od toga napravite pletenice (2 pletenice od po 3 zmijice) pa ih stavite preko testa u šerpi, u obliku krsta. Zatim pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Na kraju, premažite posnim majonezom. Pecite slavski kolač oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNI SLAVSKI KOLAČ ZA SVETOG NIKOLU Recept bez mane, a gosti će biti oduševljeni
Pravoslavni vernici 19. decembra slave Svetog Nikolu. Donosimo vam recept za posni slavski kolač koji uspeva svima, a izuzetnog je ukusa.
POSNI SLAVSKI KOLAČ Svi će vam tražiti recept, a osvaja od prvog zalogaja, ovaj sastojak mu daje posebnu čar
Posni majonez dodaje na ukusu, po receptu bez mane.
POSNI SLAVSKI KOLAČ Domaćice u Srbiji ovo najviše pretražuju na Guglu
Posni slavski kolač je trenutno najtraženiji recept u Srbiji.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)