POSNI SLAVSKI KOLAČ Ni malo ne zaostaje za originalom, a gosti će biti oduševljeni
Ukrasiće slavsku trpezu, a nema ko vam neće tražiti recept.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNI SLAVSKI KOLAČ Svi će vam tražiti recept, a osvaja od prvog zalogaja, ovaj sastojak mu daje posebnu čar
Posni majonez dodaje na ukusu, po receptu bez mane.

POSNI SLAVSKI KOLAČ Domaćice u Srbiji ovo najviše pretražuju na Guglu
Posni slavski kolač je trenutno najtraženiji recept u Srbiji.

TAJNI SASTOJAK ZA SLAVSKI KOLAČ Biće aromatičan i ukusan, a nema ko vam neće tražiti recept
Potrebna je samo 1 kašičica, a totalno će promeniti ukus.

SLAVSKI KOLAČ Po starom baka Ljliljinom receptu, ovakav do sada niste jeli
Ukrasiće svaku slavsku trpezu, po receptu bez mane.
- 500 ml vode
- 1 kašika šećera
- 40 g svežeg kvasca
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašika soli
- 100 ml ulja
- oko 1 kg brašna
- 50 g margarina
- 2 kašike posnog majoneza
Priprema:
Izdrobite kvasac u toploj vodi pa dodajte šećer. Sve lepo promešajte da se sastojci sjedine, pa sačekajte 10 minuta da se kvasac aktivira. Pomešajte u drugoj posudi prosejano brašno i so, pa dodajte ulje, sirće i aktivirani kvasac. Zamesite testo, pa ga pokrijte providnom folijom i pustite da odstoji 30 minuta. Zatim podelite testo na 3 dela (2 manja i 1 veći). Ostavite veći deo u obliku lopte, premažite istopljenim margarinom i stavite u šerpu. Testo koje je preostalo razvucite i premažite istopljenim margarinom. Onda isecite testa na 3 trake jednake veličine, pa ih urolajte. Treba da dobijete oblik zmijice. Od toga napravite pletenice (2 pletenice od po 3 zmijice) pa ih stavite preko testa u šerpi, u obliku krsta. Zatim pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Na kraju, premažite posnim majonezom. Pecite slavski kolač oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)