POSNA LEŠNIK GNEZDA Sitni kolači od samo 3 sastojka, a ukusa kao da ste pravili satima

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Sitni kolači savršeni za slavsku trpezu.

posna lešnik gnezda
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 veće jaje
  • 180 g nugat krema 
  • 140 g mekog brašna

Priprema:
Stavite u plastičnu posudu jaje i krem, pa dobro umutite. Dodajte brašno i dobro sjedinite. Testo prebacite na prozirnu foliju oblikujući od njega jedan veći pravougaonik kako biste ga kasnije lakše izdelili na 20 jednakih delova. Zapakujte testo u foliju i stavite u frižider na dvadesetak minuta. Testo nožem podelite na 20 jednakih komadića, pa napravite kuglice. Na sredini svake kuglice napravite udubljenje drškom varjače ili prstom, pa pecite kolačiće na 175 stepeni oko desetak minuta. Kada se ohlade, u svako udubljenje stavite još malo krema i poslužite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading