POSNA LEŠNIK GNEZDA Sitni kolači od samo 3 sastojka, a ukusa kao da ste pravili satima
Sitni kolači savršeni za slavsku trpezu.
Potrebno je
- 1 veće jaje
- 180 g nugat krema
- 140 g mekog brašna
Priprema:
Stavite u plastičnu posudu jaje i krem, pa dobro umutite. Dodajte brašno i dobro sjedinite. Testo prebacite na prozirnu foliju oblikujući od njega jedan veći pravougaonik kako biste ga kasnije lakše izdelili na 20 jednakih delova. Zapakujte testo u foliju i stavite u frižider na dvadesetak minuta. Testo nožem podelite na 20 jednakih komadića, pa napravite kuglice. Na sredini svake kuglice napravite udubljenje drškom varjače ili prstom, pa pecite kolačiće na 175 stepeni oko desetak minuta. Kada se ohlade, u svako udubljenje stavite još malo krema i poslužite.
Možda vas zanima:
DOMAĆA LEŠNIK GNEZDA ZA SVE SVEČANOSTI A može i dete da ih napravi
Treba vam samo 3 sastojka i malo vremena.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)