POSNA LEŠNIK GNEZDA Podjednako ukusna kao mrsna, savršen izbor za slavsku trpezu
Ako se premišljate oko kolača za slavu, imamo predlog za vas. Već je bio recept za lešnik gnezda ali sada vam donosimo posna lešnik gnezda, od malo više sastojaka. Čarobnog su ukusa, pravićete ih stalno.
Potrebno je
- 100 g mlevenih pečenih lešnika
- 150 g mlevenog posnog keksa
- 100 g šećera
- 80 g margarina
- 50 g čokolade za kuvanje
- 100 ml vode
Za dekoraciju
- 100 g mlevenih pečenih lešnika
- 40 lešnika
Priprema
Stavite u šerpu vodu, šećer, margarin i čokoladu, na tihu vatru. Mešajte povremeno dok ne provri, pa sklonite sa šporeta i dodajte mleveni keks i lešnike. Izmešajte i ostavite da se ohladi. Vlažnim rukama pravite loptice veličine oraha (biće ih oko 40). Uvaljajte ih u mlevene lešnike i ređajte na poslužavnik. Vrhom drške od varjače napravite na svakoj udubljenje i tu stavite lešnik. Stavite ih u frižider da se stegnu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)