NAJČEŠĆE GREŠKE TOKOM PRIPREME JELA Većina ih pravi, a mogu totalno da pokvare sav trud
Ako i vi pravite neku od narednih greški, primenite jednostavne, a korisne savete.
1. Ne pročitamo recept temeljno
Najbolje je da pažljivo pročitate ceo recept. Možda treba da marinirate meso ili deluje da neki postupak oduzima vreme, ali je da važno da ispoštujete recept.
2. Loše mere
Nemojte suve i vlažne sastojke da merite istom vrstom posude.
3. Jaja
Ako recept zahteva jaja srednje veličine nemojte da koristite velika, jelo može da dobije nepoželjnu teksturu.
4. Pogrešne zamene
Nemojte običnu čokoladu da menjate onom sa velikom količinom kakaoa, niti nemasne proizvode onima sa velikom količinom masti.
Možda vas zanima:
AKO ŽELITE DA LAZANJE BUDU AUTENTIČNE URADITE OVO Jednu grešku većina pravi, a potpuno menja ukus
Primenite savete profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom jelu.
KADA VIDITE OVO NA DASCI ZA SEČENJE BACITE JE Ovo je pokazatelj da li je bezbedno da je koristite
Pravilno održavanje kuhinjskog pribora je neophodno, ali ako primetite ove promene, vreme je da zamenite novim.
OČISTITE BLENDER ZA MANJE OD 60 SEKUNDI A nema ni rastavljanja ni ribanja
Jednostavan trik, a blender će biti kao nov.
OČISTITE MIKROTALASNU ZA TREN OKA Trik sa Tik toka koji provereno radi, bićete oduševljeni
Primenite ovaj jednostavni trik.
NEODOLJIVI BEŠAMEL SOS Savršeno ide uz ćufte i lazanje, a caka je u ovome
Savršen sos dodaće na ukusu svakom jelu, a priprema je tako jednostavna.
SLANA SPANAĆ TORTA Posno predjelo koje budi sva čula, kao osmišljeno za slavsku trpezu
Sočno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj.
KARAĐORĐEVA PAPULA Starinsko jelo po starom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Sočno jelo može da bude posno i mrsno, a pogodno je i za slavsku trpezu.
POSNE ĆUFTE OD PASULJA Sočno jelo po receptu sa Svete Gore, bićete oduševljeni
Nećete da primetite da nedostaje meso, a držaće vas dugo sitim.
URMAŠICE Starinski slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa, po receptu teta Savke
Orijentalni kolač kome popularnost samo raste, za pravo uživanje.
Komentari (0)