PILEĆI FILE SA PAVLAKOM I KAČKAVALJEM Sočno jelo koje pomera granice dobrog ukusa

Izvor: Ivana Pavlović

16:20

Sezonski recepti 0

Savršeno za ručak, obožavaće cela porodica.

pileći file sa kačkavaljem
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • 4 jaja 
  • 400 g kisele pavlake
  • 200 g kačkavalja
  • 100 g ulja
  • 200 g vode

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Isecite pileće belo meso na šnicle pa začinite suvim biljnim začinom. Propržite meso u tiganju do zlatno-žute boje. U pleh obložen pek papirom ređajte meso. Zasebno umutite jaja pa dodajte kiselu pavlaku. Sjedinite smesu pa time prelijte meso. Preko poređajte kačkavalj preko smese pa pospite vodom i uljem. Ostavite da se peče pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, tj.dok ne porumeni.

 

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

Komentari (0)