PILEĆI FILE SA PAVLAKOM I KAČKAVALJEM Sočno jelo koje pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

16:20

Sezonski recepti 0

Savršeno za ručak, obožavaće cela porodica.

pileći file sa kačkavaljem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • 4 jaja 
  • 400 g kisele pavlake
  • 200 g kačkavalja
  • 100 g ulja
  • 200 g vode

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Isecite pileće belo meso na šnicle pa začinite suvim biljnim začinom. Propržite meso u tiganju do zlatno-žute boje. U pleh obložen pek papirom ređajte meso. Zasebno umutite jaja pa dodajte kiselu pavlaku. Sjedinite smesu pa time prelijte meso. Preko poređajte kačkavalj preko smese pa pospite vodom i uljem. Ostavite da se peče pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, tj.dok ne porumeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading