PASTRMKA SA PEČURKAMA Posni specijalitet koji greje dušu i telo, ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

17:20

Sezonski recepti 0

Poznata je činjenica da riba zamenjuje meso, a ovo jelo će vas raspametiti.

pastrmka sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 manje pastrmke
  • kašičica biljnog začina
  • 3 kašičice soka od limuna
  • 150 g šampinjona
  • 150 g bukovača
  • 2 celerove stabljike
  • 50 ml belog vina
  • kašičica naseckanog peršuna
  • 2-3 kašičice maslinovog ulja

Priprema
U sok od limuna potopite očišćene pastrmke pa ih natrljajte suvim biljnim začinom. Propržite ribu sa svake strane po 5 minuta, na maslinovom ulju. Zatim na istom ulju propržite rendane stabljike celera  i pečurke 10 ak minuta. Zatim malo posolite pa polijte vinom. Propržite još malo. 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading