PASTRMKA SA PEČURKAMA Posni specijalitet koji greje dušu i telo, ukusa koji se pamti
Poznata je činjenica da riba zamenjuje meso, a ovo jelo će vas raspametiti.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

GULAŠ OD SOČIVA Konkretno jelo savršeno za dane strogog posta
Sočan i ukusan, pravi raj za nepca.

ZAPEČENI KARFIOL U BEŠAMEL SOSU Posno jelo savršenog ukusa, za najbolji ručak
Ukusno i slasno , a posno jelo.

PIKANTNI SOM Posno jelo pravi je raj za nepca
Držaće vas dugo sitim.

OSLIĆ ORLI Najbolji ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Riba je poznata kao namirnica koja zamenjuje meso, a ovaj oslić će vas oduševiti od
- 4 manje pastrmke
- kašičica biljnog začina
- 3 kašičice soka od limuna
- 150 g šampinjona
- 150 g bukovača
- 2 celerove stabljike
- 50 ml belog vina
- kašičica naseckanog peršuna
- 2-3 kašičice maslinovog ulja
Priprema
U sok od limuna potopite očišćene pastrmke pa ih natrljajte suvim biljnim začinom. Propržite ribu sa svake strane po 5 minuta, na maslinovom ulju. Zatim na istom ulju propržite rendane stabljike celera i pečurke 10 ak minuta. Zatim malo posolite pa polijte vinom. Propržite još malo.

Evo kako sada izgleda kralj Čarls nakon što je hospitalizovan: Njegov izraz lica je zabrinuo javnost

DIREKTNE PRETNjE BLOKADERA: Sprovode talačku krizu Informera i prete "Da vas jurimo" (FOTO)

Zvezda "Čuvara plaže" jedva izvukla živu glavu: Ono što je ona preživela nema ni u horor filmovima!

Paparaco! Uhvatili smo srpskog glumca na aerodromu, evo šta je radio

IMA MRTVIH I RANjENIH: Masovna pucnjava u Vašingtonu

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!
NOVA HAPŠENJA U NIŠU: Zbog pranja novca palo 15 ljudi - Nastavlja se borba protiv korupcije

Navalite na proteine: Evo koja količina se preporučuje za doručak, u ovim namirnicama ih ima na pretek

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.
Komentari (0)