STARI RECEPT SA JUGA SRBIJE Neodoljiv pire od PASTRMKE idealan je prilog za svaki ručak
I ukusan i brzo se sprema.

Pire od pastrnmke
Možda vas zanima:

IDEALNA JE ZA VREME POSTA Pripremite pastrmku na norveški način
Preukusna je ako pripremite baš ovako.


TOTALNO NEOBIČNO JELO Napravite večeru da se svi raspamete - riba u testu!
Sigurno je da ovako nešto niste probali.

Sastojci:
4 pastrmke od 250 g
200 svežih vrganja
2 dl ulja
100 g brašna
60 g maslaca
2 dl kisele pavlake
100 g kačkavalja
čen belog luka
suvi začin, peršun, so
Priprema:
Pastrmke očistiti i oprati, izvaditi im kosti, prosušiti, posoliti, pa uvaljati u brašno pomešano sa začinom. Pržiti na vrelom ulju s obe strane da porumeni. Vrganje iseći na listove, blanširati ih u slanoj vodi, a onda ocediti od vode. U vatrostalni sud podmazan maslacem poređati filete od pastrmke, a preko njih staviti vrganje isečene na listove i dodati sitno iseckan peršun i beli luk. Ribu i pečurke preliti kiselom pavlakom, posuti narendani kačkavalj i zapeći u rerni na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAČA LATE Zdrav i ukusan napitak razbudiće vas u momentu, za savršeno jutro
Umesto kokosovog, možete da sipate bilo koje biljno mleko.

ZAPEČENE PALAČINKE SA JABUKAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
Sočne i slasne, zamirisaće cela kuća.

VEGANSKA TORTA BEZ PEČENJA Miriše na kokos i budi sva čula, a uspeva bukvalno svima
Neodoljiva poslastica gotova za tili čas, a osvaja od prvog zalogaja.

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)