STARI RECEPT SA JUGA SRBIJE Neodoljiv pire od PASTRMKE idealan je prilog za svaki ručak
I ukusan i brzo se sprema.
Pire od pastrnmke
Sastojci:
4 pastrmke od 250 g
200 svežih vrganja
2 dl ulja
100 g brašna
60 g maslaca
2 dl kisele pavlake
100 g kačkavalja
čen belog luka
suvi začin, peršun, so
Priprema:
Pastrmke očistiti i oprati, izvaditi im kosti, prosušiti, posoliti, pa uvaljati u brašno pomešano sa začinom. Pržiti na vrelom ulju s obe strane da porumeni. Vrganje iseći na listove, blanširati ih u slanoj vodi, a onda ocediti od vode. U vatrostalni sud podmazan maslacem poređati filete od pastrmke, a preko njih staviti vrganje isečene na listove i dodati sitno iseckan peršun i beli luk. Ribu i pečurke preliti kiselom pavlakom, posuti narendani kačkavalj i zapeći u rerni na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEALNA JE ZA VREME POSTA Pripremite pastrmku na norveški način
Preukusna je ako pripremite baš ovako.
TOTALNO NEOBIČNO JELO Napravite večeru da se svi raspamete - riba u testu!
Sigurno je da ovako nešto niste probali.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)