STARI RECEPT SA JUGA SRBIJE Neodoljiv pire od PASTRMKE idealan je prilog za svaki ručak

Alo.rs/B. Paunović

12:00

Zdravi zalogaji 0

I ukusan i brzo se sprema.

trpeza
Shutterstock

Pire od pastrnmke

Sastojci:

4 pastrmke od 250 g

200 svežih vrganja

2 dl ulja

100 g brašna

60 g maslaca

2 dl kisele pavlake

100 g kačkavalja

čen belog luka

suvi začin, peršun, so

Priprema:

Pastrmke očistiti i oprati, izvaditi im kosti, prosušiti, posoliti, pa uvaljati u brašno pomešano sa začinom. Pržiti na vrelom ulju s obe strane da porumeni. Vrganje iseći na listove, blanširati ih u slanoj vodi, a onda ocediti od vode. U vatrostalni sud podmazan maslacem poređati filete od pastrmke, a preko njih staviti vrganje isečene na listove i dodati sitno iseckan peršun i beli luk. Ribu i pečurke preliti kiselom pavlakom, posuti narendani kačkavalj i zapeći u rerni na 200 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading