STARI RECEPT SA JUGA SRBIJE Neodoljiv pire od PASTRMKE idealan je prilog za svaki ručak
I ukusan i brzo se sprema.
Pire od pastrnmke
Sastojci:
4 pastrmke od 250 g
200 svežih vrganja
2 dl ulja
100 g brašna
60 g maslaca
2 dl kisele pavlake
100 g kačkavalja
čen belog luka
suvi začin, peršun, so
Priprema:
Pastrmke očistiti i oprati, izvaditi im kosti, prosušiti, posoliti, pa uvaljati u brašno pomešano sa začinom. Pržiti na vrelom ulju s obe strane da porumeni. Vrganje iseći na listove, blanširati ih u slanoj vodi, a onda ocediti od vode. U vatrostalni sud podmazan maslacem poređati filete od pastrmke, a preko njih staviti vrganje isečene na listove i dodati sitno iseckan peršun i beli luk. Ribu i pečurke preliti kiselom pavlakom, posuti narendani kačkavalj i zapeći u rerni na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEALNA JE ZA VREME POSTA Pripremite pastrmku na norveški način
Preukusna je ako pripremite baš ovako.
GRILOVANA PASTRMKA ZA POSNI PETAK Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Ručak koji se pamti.
TOTALNO NEOBIČNO JELO Napravite večeru da se svi raspamete - riba u testu!
Sigurno je da ovako nešto niste probali.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)