TRIKOVI ZA NAJBOLJE PALAČINKE Biće vazdušaste i mekane, a bez grudvica
Primenite ove korisne savete i uživajte u preukusnim palačinkama.

1. Pripremite testo
Možda vas zanima:

PALAČINKE OD PROSA Zdrave i ukusne, a mekane kao duša
Premažite slanim ili slatkim prilogom.

PALAČINKE SA JABUKAMA I CIMETOM Bogati fil im daje šmek, a mekane i vazdušaste
Mirisne i ukusne, bićete oduševljeni.

PALAČINKE S CIMETOM Aromatični i mirisni desert koji osvaja od prvog zalogaja
Toliko su slatke da najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE PALAČINKE Mekane i vazdušaste, samo im dodajte nadev po želji
Bićete oduševljeni ukusom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Prosejte brašno, a jaja i mleko neka budu sobne temperature. Žumance i belance odvojeno umutite. U testo za palačinke obavezno dodajte prstohvat soli, da budu ukusnije. Dodajte i malo ulja, da se ne bi lepile za tiganj. Znaćete da je testo dobro umućeno po malim mehurićima na njegovoj površini.
2. Odredite pravu gustinu testa
Napravite testo gustine tečne pavlake, ni suviše retko ni suviše gusto.
3. Кoliko testa da sipate i na koji način
Pravilo je da za tiganj srednje veličine (prečnika dna od 20 cm) sipate jednu standardnu kutlaču testa. Možete da sipate u sredinu posude ili sa jedne od podignutih strana, kako vam više odgovara, ali vodite računa da bude ravnomerno raspoređeno.
4. Кoji tiganj da izaberete
Najbolje je da izaberete tiganj od livenog gvožđa, dugo ostaje topao, a ravnomerno se zagreva.
5. Okrenite palačinke samo jednom
Dovoljno je da palačinke okrenete samo jednom, kad puknu mehurići. Ako preterate sa okretanjem, možete da dovedete do toga da se palačinke polome.

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

SUTRA POČINjE ISPLATA POVEĆANIH PLATA Velika promena za prosvetne radnike

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

RAT U UKRAJINI: Snimak Kijeva posle masovnog udara – koliko je Rusija lansirala raketa i dronova na Ukrajinu

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

MEŠTANI OVOG MESTA U SRBIJI U ŠOKU "Čuli smo da će biti sneg, ali je li vidite vi ovo! Imali smo mnogo voća..." (FOTO)

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

NESTALO DVOJE TINEJDŽERA NA KOSOVU I METOHIJI Policija u hitnoj potrazi!

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.
Komentari (0)