TRIKOVI ZA NAJBOLJE PALAČINKE Biće vazdušaste i mekane, a bez grudvica
Primenite ove korisne savete i uživajte u preukusnim palačinkama.
1. Pripremite testo
Prosejte brašno, a jaja i mleko neka budu sobne temperature. Žumance i belance odvojeno umutite. U testo za palačinke obavezno dodajte prstohvat soli, da budu ukusnije. Dodajte i malo ulja, da se ne bi lepile za tiganj. Znaćete da je testo dobro umućeno po malim mehurićima na njegovoj površini.
2. Odredite pravu gustinu testa
Napravite testo gustine tečne pavlake, ni suviše retko ni suviše gusto.
3. Кoliko testa da sipate i na koji način
Pravilo je da za tiganj srednje veličine (prečnika dna od 20 cm) sipate jednu standardnu kutlaču testa. Možete da sipate u sredinu posude ili sa jedne od podignutih strana, kako vam više odgovara, ali vodite računa da bude ravnomerno raspoređeno.
4. Кoji tiganj da izaberete
Najbolje je da izaberete tiganj od livenog gvožđa, dugo ostaje topao, a ravnomerno se zagreva.
5. Okrenite palačinke samo jednom
Dovoljno je da palačinke okrenete samo jednom, kad puknu mehurići. Ako preterate sa okretanjem, možete da dovedete do toga da se palačinke polome.
Možda vas zanima:
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija.
NALEŠINKI SE SMAŽU U TRENU Tradicionalne poljske palačinke za prave sladokusce
Tanke palačinke iz Poljske obično se pune voćem i džemovima u slatkoj, odnosno sirom ili mesom, u slanoj verziji.
PUDING PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Kad ih jednom probate zaboravićete na klasične
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
TORTA OD PALAČINKI SAVRŠENA ZA DEČIJE ROĐENDANE Izgledom obara s nogu, a nikad ukusnija
Kremasta i drugačija, bićete oduševljeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)