JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.

japanske palačinke
Shutterstock

Potrebno je

  • 50 g brašna
  • 50 g šećera
  • 60 ml mleka
  • 1 kašika soka od pomorandže
  • 3 jajeta
  • šećer u prahu

Priprema:

Belanca odvojite od žumanca. U žumanca sipajte sok od pomorandže i mleko, pa dobro umutite. Onda dodajte prosejano brašno pa sve dobro promešajte.  Zasebno umutite belanca sa šećerom u čvrst šče pa tu smesu dodajte u žumanca. Lagano sjedinite pa sipajte u špric za kolače. U tiganj sa zagrejanim uljem istisnite smesu pa dodajte par kapi vode. Poklopite i pržite palačinke 7 minuta. Okrenite pa dodajte vodu i pržite još 5 minuta.

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading