PILETINA SA PIRE KROMPIROM Fenomenalno jelo koje će vas dugo držati sitim
Savršen spoj mesa i krompira, prste da poližete.
Potrebno je:
- 4 pileća fileta
- 4 veće krompire
- Maslac
- Mleko
- So
- Biber
- Bosiljak (suvi ili sveži)
- Origano (suvi ili sveži)
- Maslinovo ulje
Priprema:
Pod hladnom vodom operite filete pa ih dobro prosušite ubrusom. Posoliite, pobiberite i začinite. U tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte malo maslinovog ulja. Zatim pržite filere sa svake strane, sve dok ne postanu zlatno smeđi, oko 6 do 8 minuta, sa svake strane. Operite krompire pa ih oljuštite i isecite na manje komade. Zagrejte krompire sa vodom do ključanja. Zatim ih kuvajte dok ne omekšaju, oko 15 do 20 minuta. Procedite ih pa ih vratite u lonac. Umešajte malo maslaca i mleka. Gnječite dok smesa ne postane glatka. Služite toplo uz prilog po želji.
Možda vas zanima:
PILEĆE ĆUFTE PONOS ŠVEDSKE Klasik nordijske kuhinje koji super ide uz pire krompir
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KREMASTA PILETINA U SOSU OD PEČURAKA Ručak za pola sata koji pomera granice dobrog ukusa
Na kraju, pospite seckanim peršunom.
BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Raj za nepca, a meso se lepi za prste
Polizaćete i prste koliko je ukusno.
PILETINA SA SUSAMOM RAJ ZA NEPCA Gotova za pola sata, a hrskaviju niste jeli
Samo dodajte prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)