PILETINA SA PIRE KROMPIROM Fenomenalno jelo koje će vas dugo držati sitim
Savršen spoj mesa i krompira, prste da poližete.
Potrebno je:
- 4 pileća fileta
- 4 veće krompire
- Maslac
- Mleko
- So
- Biber
- Bosiljak (suvi ili sveži)
- Origano (suvi ili sveži)
- Maslinovo ulje
Priprema:
Pod hladnom vodom operite filete pa ih dobro prosušite ubrusom. Posoliite, pobiberite i začinite. U tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte malo maslinovog ulja. Zatim pržite filere sa svake strane, sve dok ne postanu zlatno smeđi, oko 6 do 8 minuta, sa svake strane. Operite krompire pa ih oljuštite i isecite na manje komade. Zagrejte krompire sa vodom do ključanja. Zatim ih kuvajte dok ne omekšaju, oko 15 do 20 minuta. Procedite ih pa ih vratite u lonac. Umešajte malo maslaca i mleka. Gnječite dok smesa ne postane glatka. Služite toplo uz prilog po želji.
Možda vas zanima:
PILEĆE ĆUFTE PONOS ŠVEDSKE Klasik nordijske kuhinje koji super ide uz pire krompir
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KREMASTA PILETINA U SOSU OD PEČURAKA Ručak za pola sata koji pomera granice dobrog ukusa
Na kraju, pospite seckanim peršunom.
BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Raj za nepca, a meso se lepi za prste
Polizaćete i prste koliko je ukusno.
PILETINA SA SUSAMOM RAJ ZA NEPCA Gotova za pola sata, a hrskaviju niste jeli
Samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)