PILETINA SA PIRE KROMPIROM Fenomenalno jelo koje će vas dugo držati sitim
Savršen spoj mesa i krompira, prste da poližete.
Potrebno je:
- 4 pileća fileta
- 4 veće krompire
- Maslac
- Mleko
- So
- Biber
- Bosiljak (suvi ili sveži)
- Origano (suvi ili sveži)
- Maslinovo ulje
Priprema:
Pod hladnom vodom operite filete pa ih dobro prosušite ubrusom. Posoliite, pobiberite i začinite. U tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte malo maslinovog ulja. Zatim pržite filere sa svake strane, sve dok ne postanu zlatno smeđi, oko 6 do 8 minuta, sa svake strane. Operite krompire pa ih oljuštite i isecite na manje komade. Zagrejte krompire sa vodom do ključanja. Zatim ih kuvajte dok ne omekšaju, oko 15 do 20 minuta. Procedite ih pa ih vratite u lonac. Umešajte malo maslaca i mleka. Gnječite dok smesa ne postane glatka. Služite toplo uz prilog po želji.
Možda vas zanima:
PILEĆE ĆUFTE PONOS ŠVEDSKE Klasik nordijske kuhinje koji super ide uz pire krompir
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KREMASTA PILETINA U SOSU OD PEČURAKA Ručak za pola sata koji pomera granice dobrog ukusa
Na kraju, pospite seckanim peršunom.
BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Raj za nepca, a meso se lepi za prste
Polizaćete i prste koliko je ukusno.
PILETINA SA SUSAMOM RAJ ZA NEPCA Gotova za pola sata, a hrskaviju niste jeli
Samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)