PILETINA SA PIRE KROMPIROM Fenomenalno jelo koje će vas dugo držati sitim
Savršen spoj mesa i krompira, prste da poližete.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PILETINA SA PATLIDŽANOM Sos daje poseban šmek, a nikad kremastiju niste jeli
Savršen spoj mesa i povrća, u jelu koje ostavlja bez daha.

PILETINA SA KIKIRIKIJEM Sočno i slasno jelo koje će ukućani obožavati
Svaki zalogaj je raj za nepca.

PILETINA U SOSU Neodoljivo jelo oduševiće i one izbirljive, a meso se lepi za prste
Ukusno jelo oduševiće celu porodicu.

PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu
Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.
- 4 pileća fileta
- 4 veće krompire
- Maslac
- Mleko
- So
- Biber
- Bosiljak (suvi ili sveži)
- Origano (suvi ili sveži)
- Maslinovo ulje
Priprema:
Pod hladnom vodom operite filete pa ih dobro prosušite ubrusom. Posoliite, pobiberite i začinite. U tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte malo maslinovog ulja. Zatim pržite filere sa svake strane, sve dok ne postanu zlatno smeđi, oko 6 do 8 minuta, sa svake strane. Operite krompire pa ih oljuštite i isecite na manje komade. Zagrejte krompire sa vodom do ključanja. Zatim ih kuvajte dok ne omekšaju, oko 15 do 20 minuta. Procedite ih pa ih vratite u lonac. Umešajte malo maslaca i mleka. Gnječite dok smesa ne postane glatka. Služite toplo uz prilog po želji.

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

SKUŠA NA MORNARSKI NAČIN Aromatično jelo pogodno za sve svečane prilike
U savršenom spoju različitih ukusa, pravićete stalno.

POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji se pamti, po receptu bez mane
Slasne i ukusne, nema ko vam neće tražiti recept.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.
Komentari (0)