PICA SA ŠAMPINJONIMA, ŠUNKOM I KOBASICAMA Sočna i slasna, najbolje stavite duplu meru
Italijanski specijalitet raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za testo:
- 100 ml mleka
- 100 ml vode
- 50 ml ulja
- pola kašičice soli
- pola kašičice šećera
- oko 450 g brašna
- 20 g svežeg kvasca
Za nadev:
- po potrebi kečap
- po potrebi origano
- 250 g šunke
- 100 g čajne kobasice
- 150 g šampinjona
- 150 g kačkavalja
Priprema
Priprema testa: U mlako mleko dodajte mlaku vodu, šećer, pa pomešajte izmrvljen kvasac. Umešajte 3 kašike brašna, izmešajte i ostavite da odstoji 15 minuta. Dodajte ulje i so, pa promešajte i,uz postepeno dodavanje brašna umesite mekše testo. Premažite testo ulje sa obe strane, pa prekrijte čistom kuhinjskom krpom i pustite da odstoji 15 minuta. Zatim ga podelite na 2 dela. Jedan rastanjite pa stavite u pleh. Zatim premažite kečapom i pospite origanom. Rasporedite tanko rezanu šunku pa poređajte čajnu kobasicu. Nanesite seckane šampinjone pa ih prekrijte rendaenim kačkavaljem. Prelijte kečapom. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne gotovu picu pa ostavite da se malo prohladi. Služite vruću. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PICA SA 4 VRSTE SIRA Obožavaćete je, a idealna za lepo veče sa prijateljima
Preukusno jelo oduševiće i one izbirljive.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Greje dušu i telo, kao stvorena za lepo veče sa prijateljima
Napravićete lako, a bićete oduševljeni ukusom.
PICA OD KROMPIRA Italijanski specijalitet za svako doba, a idealan za druženje sa prijateljima
Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
GURMANSKA PITA OD MESA Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, a pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
JEDNOSTAVNO UKLONITE BAKTERIJE SA SUNĐERA ZA SUDOVE Koristan trik, a biće kao nov
Očistite sunđer brzo i lako.
SPANAKOPITA Sočni nadev u spoju sa hrskavim korama, vratiće vas u dane letovanja u Grčkoj
Grčki specijalitet oboriće s nogu sve koji ih budu probali.
PICA SA ŠAMPINJONIMA, ŠUNKOM I KOBASICAMA Sočna i slasna, najbolje stavite duplu meru
Italijanski specijalitet raspametiće i one izbirljive.
AKO PLAČETE KADA SEČETE LUK URADITE OVO 10 jednostavnih saveta koji provereno rade
Zašto plačemo kad sečemo luk? Luk oslobađa supstancu alinazu koja ispuštasin-propantial-C-oksid ili propantial, iritirajući molekul, koji izaziva suzenje oka.
Komentari (0)