PICA SA ŠAMPINJONIMA, ŠUNKOM I KOBASICAMA Sočna i slasna, najbolje stavite duplu meru
Italijanski specijalitet raspametiće i one izbirljive.

Potrebno je:
Za testo:
- 100 ml mleka
- 100 ml vode
- 50 ml ulja
- pola kašičice soli
- pola kašičice šećera
- oko 450 g brašna
- 20 g svežeg kvasca
Za nadev:
- po potrebi kečap
- po potrebi origano
- 250 g šunke
- 100 g čajne kobasice
- 150 g šampinjona
- 150 g kačkavalja
Priprema
Priprema testa: U mlako mleko dodajte mlaku vodu, šećer, pa pomešajte izmrvljen kvasac. Umešajte 3 kašike brašna, izmešajte i ostavite da odstoji 15 minuta. Dodajte ulje i so, pa promešajte i,uz postepeno dodavanje brašna umesite mekše testo. Premažite testo ulje sa obe strane, pa prekrijte čistom kuhinjskom krpom i pustite da odstoji 15 minuta. Zatim ga podelite na 2 dela. Jedan rastanjite pa stavite u pleh. Zatim premažite kečapom i pospite origanom. Rasporedite tanko rezanu šunku pa poređajte čajnu kobasicu. Nanesite seckane šampinjone pa ih prekrijte rendaenim kačkavaljem. Prelijte kečapom. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne gotovu picu pa ostavite da se malo prohladi. Služite vruću. Bon appetit!
Možda vas zanima:

PICA OD KROMPIRA Italijanski klasik savršen za iznenadne goste
Slasna i ukusna, uzećete parče više.

PICA SA SPANAĆEM Italijanski klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
U savršenom aromatičnom spoju, savršena za lepo veče sa prijateljima.

PICA MARGARITA Slasna i sočna, po receptu bez premca
Fenomenalan italijanski specijalitet, prste da poližete.

PICA SA SLANINOM Italijanski specijalitet za prave gurmane, za lepo veče sa prijateljima
Neodoljiva i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.

SOČNI GULAŠ SA PIVOM Jelo za gurmane i one izbirljive ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, pravićete stalno.

KROASAN SA ČOKOLADOM ZA SAVRŠEN VIKEND Mekan i vazdušast, a topi se u ustima
Mirisni kroasani u savršenom spoju sa čokoladom oduševiće sve koji ih budu probali.

PROLEĆNI KROMPIRIĆI U KREMASTOM SOSU Za obrok koji se pamti
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

NEODOLJIVI SERNIK Pečeni poljski čizkejk pravi je raj za nepca, za savršen petak
Kremast i sočan, ukućani će ga obožavati.

ZAPEČENI BROKOLI Zdrav i ukusan ručak koji će cela porodica obožavati
Dodajte prilog po želji i uživajte.
Komentari (0)