PICA SA ŠAMPINJONIMA, ŠUNKOM I KOBASICAMA Sočna i slasna, najbolje stavite duplu meru
Italijanski specijalitet raspametiće i one izbirljive.

Potrebno je:
Za testo:
Možda vas zanima:

PICA SA SPANAĆEM Italijanski klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
U savršenom aromatičnom spoju, savršena za lepo veče sa prijateljima.

PICA MARGARITA Slasna i sočna, po receptu bez premca
Fenomenalan italijanski specijalitet, prste da poližete.

PICA SA SLANINOM Italijanski specijalitet za prave gurmane, za lepo veče sa prijateljima
Neodoljiva i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
- 100 ml mleka
- 100 ml vode
- 50 ml ulja
- pola kašičice soli
- pola kašičice šećera
- oko 450 g brašna
- 20 g svežeg kvasca
Za nadev:
- po potrebi kečap
- po potrebi origano
- 250 g šunke
- 100 g čajne kobasice
- 150 g šampinjona
- 150 g kačkavalja
Priprema
Priprema testa: U mlako mleko dodajte mlaku vodu, šećer, pa pomešajte izmrvljen kvasac. Umešajte 3 kašike brašna, izmešajte i ostavite da odstoji 15 minuta. Dodajte ulje i so, pa promešajte i,uz postepeno dodavanje brašna umesite mekše testo. Premažite testo ulje sa obe strane, pa prekrijte čistom kuhinjskom krpom i pustite da odstoji 15 minuta. Zatim ga podelite na 2 dela. Jedan rastanjite pa stavite u pleh. Zatim premažite kečapom i pospite origanom. Rasporedite tanko rezanu šunku pa poređajte čajnu kobasicu. Nanesite seckane šampinjone pa ih prekrijte rendaenim kačkavaljem. Prelijte kečapom. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne gotovu picu pa ostavite da se malo prohladi. Služite vruću. Bon appetit!

POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i sočna, idealna za lepo veče sa prijateljima
Svaki zalogaj je raj za nepca.

NEODOLJIVE FRITULE Sočne i mekane kao pamuk, za savršen vikend
Pospite šećerom u prahu i uživajte.

SKUŠA NA MORNARSKI NAČIN Aromatično jelo pogodno za sve svečane prilike
U savršenom spoju različitih ukusa, pravićete stalno.

POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji se pamti, po receptu bez mane
Slasne i ukusne, nema ko vam neće tražiti recept.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.
Komentari (0)