PICA SA ŠAMPINJONIMA, ŠUNKOM I KOBASICAMA Sočna i slasna, najbolje stavite duplu meru

Ivana Pavlović

12:15

Sezonski recepti 0

Italijanski specijalitet raspametiće i one izbirljive.

pica sa šampinjonima
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo:

  • 100 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 50 ml ulja
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice šećera
  • oko 450 g brašna
  • 20 g svežeg kvasca

Za nadev:

  • po potrebi kečap
  • po potrebi origano
  • 250 g šunke
  • 100 g čajne kobasice
  • 150 g šampinjona
  • 150 g kačkavalja

Priprema

Priprema testa: U mlako mleko dodajte mlaku vodu, šećer, pa pomešajte izmrvljen kvasac. Umešajte 3 kašike brašna, izmešajte i ostavite da odstoji 15 minuta. Dodajte ulje i so, pa promešajte i,uz postepeno dodavanje brašna umesite mekše testo. Premažite testo ulje sa obe strane, pa prekrijte čistom kuhinjskom krpom i pustite da odstoji 15 minuta. Zatim ga podelite na 2 dela. Jedan rastanjite pa stavite u pleh. Zatim premažite kečapom i pospite origanom. Rasporedite tanko rezanu šunku pa poređajte čajnu kobasicu. Nanesite seckane šampinjone pa ih prekrijte rendaenim kačkavaljem. Prelijte kečapom. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne gotovu picu pa ostavite da se malo prohladi. Služite vruću. Bon appetit!

 

@moja.trpeza DI QUINOA ROSSA -DETOKS SALATA SA KINOOM Sastojci: • 300 g kuvane crvene kinoe • 100 g krastavca • 100 g paradajza • 50 g crvenog luka • 2 lista sveže nane • 1 kašika ulja s aromom belog luka • So po ukusu Priprema: 1. Kuvajte crvenu kinou 12 minuta, a zatim je dobro procedite i ostavite da se prohladi. 2. Sitno naseckajte krastavac, paradajz, crveni luk i listove nane. 3. Pomešajte povrće s kinoom u velikoj posudi. 4. Dodajte kašiku ulja s belim lukom i posolite po ukusu. 5. Sve pažljivo promešajte i servirajte u tanjir. Ova salata je lagana, osvežavajuća i savršena za detoksikaciju organizma. #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral #recept ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading