PICA SA ŠAMPINJONIMA, ŠUNKOM I KOBASICAMA Sočna i slasna, najbolje stavite duplu meru
Italijanski specijalitet raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za testo:
- 100 ml mleka
- 100 ml vode
- 50 ml ulja
- pola kašičice soli
- pola kašičice šećera
- oko 450 g brašna
- 20 g svežeg kvasca
Za nadev:
- po potrebi kečap
- po potrebi origano
- 250 g šunke
- 100 g čajne kobasice
- 150 g šampinjona
- 150 g kačkavalja
Priprema
Priprema testa: U mlako mleko dodajte mlaku vodu, šećer, pa pomešajte izmrvljen kvasac. Umešajte 3 kašike brašna, izmešajte i ostavite da odstoji 15 minuta. Dodajte ulje i so, pa promešajte i,uz postepeno dodavanje brašna umesite mekše testo. Premažite testo ulje sa obe strane, pa prekrijte čistom kuhinjskom krpom i pustite da odstoji 15 minuta. Zatim ga podelite na 2 dela. Jedan rastanjite pa stavite u pleh. Zatim premažite kečapom i pospite origanom. Rasporedite tanko rezanu šunku pa poređajte čajnu kobasicu. Nanesite seckane šampinjone pa ih prekrijte rendaenim kačkavaljem. Prelijte kečapom. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne gotovu picu pa ostavite da se malo prohladi. Služite vruću. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZE PICA ROLNICE Mekane i vazdušaste, savršene za lepo druženje sa prijateljima
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BRZE MINI PICE Vole ih i deca i odrasli, a gotove za 15 minuta
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PICA KAPRIĆOZA Savršena za lepo veče sa prijateljima, po originalnom italijanskom receptu
Bićete oduševljeni ukusom.
ČOKOLADNA PICA Italijanski specijalitet na sladak način, nema ko će mu odoleti
Savršena za lepo veče sa prijateljima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)