ROLOVANA SVINJSKA PLEĆKA Savršen obrok za celu porodicu, a meso se lepi za prste
Slasno i sočno jelo za prave gurmane i one izbirljive, a savršeno za Novogodišnje praznike.
Potrebno je:
- 1,5 kg svinjske plećke bez kosti
- 200 g dimljene slanine
- 10 krastavčića
- glavica belog luka
- 200 g ajvara
- 50 ml ulja
- čaša belog vina
Priprema:
Meso rasecite napola, rastanjite tučkom, posolite, pobiberite, premažite uljem i senfom, a potom natrljajte čenovima belog luka. Slaninu i sir isecite na tanke režnjeve, krastavčiće na kolutove, pa ih poređajte po mesu koje ste premazali ajvarom, urolajte ga i zavežite. Prelijte meso ostatkom ulja i čašom belog vina. Stavite u tepsiju, zatvorite folijom i pecite oko dva sata na 180 stepeni. Izvadite iz rerne, meso okrenite, opet zatvorite folijom i vratite u rernu na još sat vremena. Desetak minuta pre završetka pečenja skinite foliju i meso zapecite da dobije finu koricu. Isecite na tanke režnjeve i poslužite.
Možda vas zanima:
BIFTEK VELINGTON Raskošno jelo raj za nepca, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ukusa koji priča priče, gosti će biti oduševljeni.
PUNJENI KROMPIR Slasno jelo koje osvaja od prvog zalogaja, ukusa koji priča priče
Aromatični specijalitet oduševiće sve koji ga budu probali.
PODVARAK Po starom teta Mirinom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Prava eksplozija ukusa, nema ko vam neće tražiti recept.
LIČKI KUPUS Slasno jelo koje krepi organizam u trenu, prste da poližete
Sočno jelo raspametiće i one koji ne vole kupus.
NAJBOLJI PIRE KROMPIR Dodajte mu ova 2 sastojka, biće nikad kremastiji
Neodoljiv i kremast, prste da poližete.
PITA SA SIROM Po starom teta Mirinom receptu, hrskavih kora i sočnog nadeva
Meka kao pamuk, uzećete parče više.
RIBLJA ČORBA Posni specijalitet po najboljem kafanskom receptu, ukusa koji priča priče
Aromatična riblja čorba za prave gurmane.
AKO ŽELITE DA TESTO BUDE MEKANO URADITE OVO Kiflice će biti savršene i treći dan
Jedan sastojak biće dovoljan da kiflice budu mekane i sočne.
ČIZKEJK SA BUNDEVOM Posna nepečena poslastica po receptu bez mane
Sočni kolač raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)