ZAŠTO SLAVSKI KOLAČ PUCA? Ovo se navode kao glavni razlozi, a potpuno menjaju teksturu
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u slavi.
Grejanje rerne nije ujednačeno
Ako imate stariju ili neispravnu rernu moguće da će njihovi grejači grejati više sa jedne strane u odnosu na drugu. Na taj način kolač može i nejednako da naraste, što može da uzrokuje pucanje kolača.
Pucanje sa strane ako testo nije dovoljno naraslo
Ostavite bar nekoliko puta da testo ostoji i dovoljno naraste, dok ga mesite i razvlačite. Pre stavljanja u rernu ostavite pola sata na toplom.
Suviše vlažno ili tvrdo testo
Najbitnija za kvalitet pogače je tekstura testa. Ako se bude lepilo za prste dodajte još brašna, a ako je tvrdo razredite ga. Testo će da bude mekano i vazdušasto.
Možda vas zanima:
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
POSNI SLAVSKI KOLAČ Uspeva i početnicima, a mekan i sočan
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
TAJNI SASTOJAK ZA TESTO Kiflice će biti mekane, sočne i sveže i do 5 dana
Trik je jednostavan, a pecivo će biti savršeno.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SAVRŠEN PIRINAČ Dodajte ovu namirnicu i neće biti lepljiv već rastresit
Potrebna je samo jedna namirnica, a pirinač će biti savršen.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)