ZAŠTO SLAVSKI KOLAČ PUCA? Ovo se navode kao glavni razlozi, a potpuno menjaju teksturu

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u slavi.

slavski kolač
Shutterstock

Grejanje rerne nije ujednačeno

Ako imate stariju ili neispravnu rernu moguće da će njihovi grejači grejati više sa jedne strane u odnosu na drugu. Na taj način kolač može i nejednako da naraste, što može da uzrokuje pucanje kolača.

Pucanje sa strane ako testo nije dovoljno naraslo

Ostavite bar nekoliko puta da testo ostoji i dovoljno naraste, dok ga mesite i razvlačite. Pre stavljanja u rernu ostavite pola sata na toplom.

Suviše vlažno ili tvrdo testo

Najbitnija za kvalitet pogače je tekstura testa. Ako se bude lepilo za prste dodajte još brašna, a ako je tvrdo razredite ga. Testo će da bude mekano i vazdušasto. 

@moja.trpeza DI QUINOA ROSSA -DETOKS SALATA SA KINOOM Sastojci: • 300 g kuvane crvene kinoe • 100 g krastavca • 100 g paradajza • 50 g crvenog luka • 2 lista sveže nane • 1 kašika ulja s aromom belog luka • So po ukusu Priprema: 1. Kuvajte crvenu kinou 12 minuta, a zatim je dobro procedite i ostavite da se prohladi. 2. Sitno naseckajte krastavac, paradajz, crveni luk i listove nane. 3. Pomešajte povrće s kinoom u velikoj posudi. 4. Dodajte kašiku ulja s belim lukom i posolite po ukusu. 5. Sve pažljivo promešajte i servirajte u tanjir. Ova salata je lagana, osvežavajuća i savršena za detoksikaciju organizma. #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral #recept ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading