ZAŠTO SLAVSKI KOLAČ PUCA? Ovo se navode kao glavni razlozi, a potpuno menjaju teksturu
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u slavi.
Grejanje rerne nije ujednačeno
Ako imate stariju ili neispravnu rernu moguće da će njihovi grejači grejati više sa jedne strane u odnosu na drugu. Na taj način kolač može i nejednako da naraste, što može da uzrokuje pucanje kolača.
Pucanje sa strane ako testo nije dovoljno naraslo
Ostavite bar nekoliko puta da testo ostoji i dovoljno naraste, dok ga mesite i razvlačite. Pre stavljanja u rernu ostavite pola sata na toplom.
Suviše vlažno ili tvrdo testo
Najbitnija za kvalitet pogače je tekstura testa. Ako se bude lepilo za prste dodajte još brašna, a ako je tvrdo razredite ga. Testo će da bude mekano i vazdušasto.
Možda vas zanima:
SKUVAJTE PASULJ ZA 45 MINUTA Potrebna vam je samo ova namirnica i biće kao kafanski
Biće sočan i slasan, a treba vam 1 namirnica koja vam ne bi pala na pamet.
AKO JE KAFA GORKA VEROVATNO PRAVITE OVE GREŠKE Jednostavni trikovi da bude savršena
Kuvanje kafe deluje jednostavno ali postoje pravila kako da bude preukusna.
OTPUŠITE SLAVINU ZA 20 MINUTA Neće vam trebati majstor, a trik provereno radi
Primenljiv i jednostavan trik rešiće problem u trenu.
SKUVAJTE PASULJ OČAS POSLA Trik koji provereno radi, a biće ukusan i savršen
Dodajte ovu namirnici i pasulj će biti nikad ukusniji.
ITALIJANSKI PANETONE HLEB OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Tradicionalan i prazničan, svaki zalogaj je gurmanski raj
Panetone, tradicionalni italijanski specijalitet, pravi se za Novu godinu i Božić, a originalno dolazi iz Milana. To je sladak hleb od testa sa sušenim voćem, citrusima i orašastim plodovima karakteristične lagane i prozračne teksture i bogatog ukusa.
AROMATIČNI KREM NAMAZ Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog, prste da poližete
Slasan i mirisan, daće šmek svakom jelu.
PASTA SA 4 VRSTE SIRA Sočna i ukusna, a pravi se brzo i lako
Savršen spoj sira sa kačkavaljem u jelu koje se pamti.
ZAŠTO SLAVSKI KOLAČ PUCA? Ovo se navode kao glavni razlozi, a potpuno menjaju teksturu
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u slavi.
ČAROLIJA ANĐELA ZA PRAZNIKE Poslastica koja sadrži majčinsku ljubav, po receptu Dragane Varevac
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu sa tri fila i kremom od pistaća po receptu Dragane Varevac iz Kraljeva
Komentari (0)