PILETINA U SOSU Neodoljivo jelo oduševiće i one izbirljive, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Ukusno jelo oduševiće celu porodicu.

piletina u sosu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g pilećih grudi
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 veća čena belog luka
  • 250 ml soka od pardajza
  • 1 kašika sitno iseckanog svežeg peršuna
  • 1/4 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice mlevene začinske paprike
  • malo tucane ljute papričice (ako volite ljuto)
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike ulja
  • 1 šolja vode

Priprema:

U tiganju na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni luk dok ne bude staklast. Zatim dodajte sitno seckan beli luk i pržite još minut. Zatim dodajte sečenu piletinu i mlevenu začinsku papriku. Dinstajte dok ne promeni boju. Sipajte sok od paradajza i vodu pa poklopite i pustite da se krčka, dok piletina ne omekša. Umešajte bosiljak i ljutu papričicu. Dodajte so i biber. Umešajte začine. Ostavite da se krčka još malo. Umešajte seckani peršun.

@moja.trpeza Najbrža keks torta – Gotova za 10 minuta Sastojci: • 1 kg petit keksa • 800 g banana • 500 g šlaga • 100 g čokolade • 200 ml mleka Priprema: 1. Umutite šlag prema uputstvu sa pakovanja dok ne postane čvrst i stavite ga u frižider da se stegne. 2. Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj, pa je lagano umešajte u deo šlaga. 3. Keks kratko umočite u mleko i ređajte prvi sloj u posudu. 4. Premažite ga šlagom, preko poređajte kolutove banana i ponovite postupak. 5. Ređajte naizmenično slojeve keksa, šlaga i banana dok ne potrošite sav materijal (oko 4 sloja). 6. Završite tortu šlagom i narendajte malo čokolade preko za dekoraciju. Ostavite u frižider na kratko i uživajte u brzoj i osvežavajućoj poslastici! #trpeza #mojatrpeza #torta #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #sweets ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

kineska piletina sa nudlama

PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu

17:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

piletina u sosu od šampinjona

NEODOLJIVA PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Omiljeno jelo pevača Mirze Selimovića

13:00

10 novembar, 2024

Sezonski recepti

Mirza Selimović održaće dva koncerta u Beogradu i obeležiti deceniju profesionalne muzičke karijere. Poznat po odličnom vokalu i pesmama koje brzo postaju hitovi, ne sumnjamo da će publika uživati i pevati uglas svaku njegovu numeru. Osim što dobro peva, Mirza je i pravi gurman, pa je otkrio recept za svoje omiljeno jelo - piletinu u sosu od šampinjona. Svi koji su probali ovo jelo kažu da nema boljeg!

Komentari (0)

Loading