PILETINA U SOSU Neodoljivo jelo oduševiće i one izbirljive, a meso se lepi za prste
Ukusno jelo oduševiće celu porodicu.
Potrebno je:
- 500 g pilećih grudi
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 veća čena belog luka
- 250 ml soka od pardajza
- 1 kašika sitno iseckanog svežeg peršuna
- 1/4 kašičice sušenog bosiljka
- 1/2 kašičice mlevene začinske paprike
- malo tucane ljute papričice (ako volite ljuto)
- so i biber po ukusu
- 2 kašike ulja
- 1 šolja vode
Priprema:
U tiganju na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni luk dok ne bude staklast. Zatim dodajte sitno seckan beli luk i pržite još minut. Zatim dodajte sečenu piletinu i mlevenu začinsku papriku. Dinstajte dok ne promeni boju. Sipajte sok od paradajza i vodu pa poklopite i pustite da se krčka, dok piletina ne omekša. Umešajte bosiljak i ljutu papričicu. Dodajte so i biber. Umešajte začine. Ostavite da se krčka još malo. Umešajte seckani peršun.
Možda vas zanima:
PILETINA SA PATLIDŽANOM Sos daje poseban šmek, a nikad kremastiju niste jeli
Savršen spoj mesa i povrća, u jelu koje ostavlja bez daha.
PILETINA U SLASNOM SOSU Jelo koje se ne odbija, nestaje sa stola odmah, a meso se lepi za prste
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
BATAKE U SOSU OD AJVARA NIKO NE ODBIJA Sočni i hrskavi, a meso se samo odvaja
Služite uz krompir pire.
PILEĆE ĆUFTE PONOS ŠVEDSKE Klasik nordijske kuhinje koji super ide uz pire krompir
Ručak u kome će uživati cela porodica.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)