SLANA ROZEN TORTA Svečano predjelo koje prvo nestaje sa stola, a sočno i slasno

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Preukusno predjelo pomera granice dobrog ukusa, a u savršenom spoju sira i šunke.

slana rozen torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
  • 500 g kravljeg sira
  • 400 g kisele pavlake
  • 100 g putera
  • 250 g šunke 
  • 200 g ajvara 
  • 100 g majoneza 
  • 100 g edamera

Priprema:
Umutite maslac sobne temperature, pa dodajte majonez, pavlaku, kravlji sir. Fino sjedinite smesu, pa podelite na dva dela, pa u jedan dodati seckanu šunku, a u drugi ajvar. Zatim filujte rozen korice: korica, fil ajvar, korica beli fil i tako redom. Ajarom završite zadnju koru ajvarom, pa ostavite da odstoji. Preko torte narendajte edamer.

@moja.trpeza Da li ste znali za ovaj trik? Povrće na pari bez aparata! Sve što je potrebno da uradite je sledeće: U Šerpu sipajte čašu vode, stavite tri kašike unakrst koje će vam držati tanjir kako bi se povrće kuvalo na pari. Kada voda proključa, poklopite šerpu dinstajte povrće dok ne postigne željenu mekoću. #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #recipe #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading