PICA SA PILETINOM Slasno jelo za lepo veče sa prijateljima, po originalnom italijanskom receptu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, ovakvu do sada niste jeli.
Potrebno je:
- gotovo testo za picu
- 500 g pilećih fileta
- 0,25 l pavlake za kuvanje
- 200 g sušenog sira
- 200 g trapista gauda
- 1 čen belog luka
- so
- biber
- mlevena začinska paprika
- bosiljak
- peršun
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izrežite sitno piletinu na kockice pa je lagano propžite u plehu. Dodajte beli luk i pavlaku za kuvanje. Zatim narendajte sir pa začinite. Pospite bosiljkom i peršunom. Ispecite testo polovično pa na polovini pečenja preko nanesite smesu. Zapecite picu još 10 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PICA SA PILETINOM Italijanski specijalitet raj za nepca, po receptu bez mane
Savršena za lepo druženje sa prijateljima.
BRZE MINI PICE Vole ih i deca i odrasli, a gotove za 15 minuta
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Užitak za čula, držaće vas dugo sitim, a savršena za sve prilike
Savršena za lepo veče sa prijateljima.
PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo savršeno za lepo druženje sa prijateljima
Sa hrskavom podlogom i slasnim nadevom, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)