KOLAČ OD MAKA I JABUKA Jednostavni slatkiš skupog ukusa, za prave sladokusce

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalni slatkiš oduševiće i one koji ne vole slatko.

kolač od maka i jabuka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera 
  • 100 g pšeničnog oštrog brašna 
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • 40 g griza
  • 100 g maka
  • 100 ml ulja
  • 2 rendane jabuke (400 g)
  • 3 kašike mleka

Za čokoladnu glazuru

  • 40 g maslaca
  • 100 g čokolade

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite penasto jaja sa šećerima. Umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, mak, ulje,griz, jabuke i mleko pa sve dobro izmešajte.Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Otopite maslac na laganoj vatri. Sklonite pa mu dodajte narendanu čokoladu. Čokoladnu glazuru prelijte preko kolača.

@moja.trpeza Kako pripremiti savršen posni pasulj Sastojci: 300g pasulja 200g šargarepe 100g crnog luka 100g praziluka 150ml paradajz sosa So, biber Ulje 1 kašičica sode bikarbone Priprema: 1. Pasulj skuvajte u prvoj vodi da se dobro opere, a zatim prebacite u drugu vodu sa kašičicom sode bikarbone i kuvajte dok ne omekša. 2. U međuvremenu, sitno iseckajte šargarepu, crni luk i praziluk, pa ih dinstajte na ulju dok ne omekšaju. 3. Dodajte "paradajz sos,so i Biber" i dinstajte još nekoliko minuta. 4. Kada je pasulj skuvan, procedite ga i prebacite u posudu za serviranje, pa prelijte umakom od povrća. 5. Poslužite i uživajte u savršenom posnom pasulju! Ovaj skraćeni recept je brz i jednostavan za pripremu. #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #fyp #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading