KOLAČ OD MAKA I JABUKA Jednostavni slatkiš skupog ukusa, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš oduševiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g pšeničnog oštrog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 40 g griza
- 100 g maka
- 100 ml ulja
- 2 rendane jabuke (400 g)
- 3 kašike mleka
Za čokoladnu glazuru
- 40 g maslaca
- 100 g čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite penasto jaja sa šećerima. Umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, mak, ulje,griz, jabuke i mleko pa sve dobro izmešajte.Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Otopite maslac na laganoj vatri. Sklonite pa mu dodajte narendanu čokoladu. Čokoladnu glazuru prelijte preko kolača.
Možda vas zanima:
ČIZKEJK SA PISTAĆIMA Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, za sve prilike
Kolač bez mane raspametiće i one koji ne vole slatko.
OČARAVAJUĆI BASKIJSKI ČIZKEJK Kolač koji je nastao greškom, a svima omiljen
Kolač koji osvaja od prvog zalogaja, za pravo uživanje.
KOH Sočan kolač po starom receptu, oduševiće i one izbirljive
Kolač sa mlekom po starom teta Nadinom receptu.
OČARAVAJUĆI KOLAČ SA MAKOM Slatkiš bez mane koji uspeva i početnicima
Sočan i sladak, oduševiće i one izbirljive.
PITA SA MESOM Najbolje služite uz šolju jogurta, za prave gurmane
Neodoljiva pita budi sva čula.
TALJATELE SA SLANINOM Slasno jelo za prave gurmane, sipaćete tanjir više
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
AROMATIČNI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kremasto predjelo koje greje organizam u trenu
Ukusan i sočan, kao stvoren za hladne zimske dane.
SOČNA BAKLAVA Starinska poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Neodoljiva poslastica ukusa koji priča priče.
MIR BOŽIJI I SREĆAN BOŽIĆ ŽELI VAM ALO TRPEZA
Puno zdravlja, sreće i mira želimo vam za Božićne praznike. Mir Božiji Hristos se rodi!
Komentari (0)