AROMATIČNI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kremasto predjelo koje greje organizam u trenu

Ivana Pavlović

13:42

Sezonski recepti 0

Ukusan i sočan, kao stvoren za hladne zimske dane.

potaž od šargarepe
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g šargarepe
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 krompir
  • 1 praziluk
  • 1 l bujona od povrća
  • maslinovo ulje
  • so, biber, svež peršun

Priprema:

Očistite i iseckajte svo povrće. Sipajte malo ulja u šerpu pa propržite sitno seckan luk. Posle par minuta umešajte i praziluk.Umešajte krompir i šargarepu pa pomešajte sa ostalim sastojcima. Prodinstajte nekoliko minuta pa dodajte bujon i pustite da se kuva oko pola sata. U blenderu usitnite potaž pa ga začinite.

@moja.trpeza Kako pripremiti savršen posni pasulj Sastojci: 300g pasulja 200g šargarepe 100g crnog luka 100g praziluka 150ml paradajz sosa So, biber Ulje 1 kašičica sode bikarbone Priprema: 1. Pasulj skuvajte u prvoj vodi da se dobro opere, a zatim prebacite u drugu vodu sa kašičicom sode bikarbone i kuvajte dok ne omekša. 2. U međuvremenu, sitno iseckajte šargarepu, crni luk i praziluk, pa ih dinstajte na ulju dok ne omekšaju. 3. Dodajte "paradajz sos,so i Biber" i dinstajte još nekoliko minuta. 4. Kada je pasulj skuvan, procedite ga i prebacite u posudu za serviranje, pa prelijte umakom od povrća. 5. Poslužite i uživajte u savršenom posnom pasulju! Ovaj skraćeni recept je brz i jednostavan za pripremu. #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #fyp #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading