ZAPEČENE ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočno jelo raj za nepca, svi će tražiti dodatak
Služite toplo.
Potrebno je:
Za cufte :
- 300 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- začini
- 100 ml mleka
- 1 kifla
- ulje
Za bešamel sos:
- 100 g maslaca
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- začini
Za posipanje :
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U dublju posudu stavite mleveno meso pa naseckajte sitno seckan luk i jaje i izmešajte. Kiflu potopite u mleko pa ocedite i stavite u posudu sa mesom. Začinite pa dodajte prezle i dobro promešajte. Uzimajte po malo smese pa dlanovima oblikujte ćufte i pržite na zagrejanom ulju, sve dok ne porumene. Zagrejte maslac pa umešajte brašno i propržite. Prelijte vruće mleko pa začinite i zakuvajte dok ne dobijete gustinu. Ćufte poređajte u vatrostalnu posudu pa ih prelijte bešamel sosom. Zatim pospite rendanim kačkavaljem. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE ĆUFTE SA PIRE KROMPIROM Jednostavni ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Sočne i slasne, prste da poližete.
ĆUFTE OD PATLIDŽANA ZA PRAVE GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)