ZAPEČENE ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočno jelo raj za nepca, svi će tražiti dodatak

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Služite toplo.

ćufte u bešamel sosu
Shutterstock

Potrebno je:
Za cufte :

  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje 
  • 2 kašike prezli
  • začini
  • 100 ml mleka
  • 1 kifla
  • ulje 

Za bešamel sos:

  • 100 g maslaca
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • začini

Za posipanje :

  • 150 g kačkavalja

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U dublju posudu stavite mleveno meso pa naseckajte sitno seckan luk i jaje i izmešajte. Kiflu potopite u mleko pa ocedite i stavite u posudu sa mesom. Začinite pa dodajte prezle i dobro promešajte. Uzimajte po malo smese pa dlanovima oblikujte ćufte i pržite na zagrejanom ulju, sve dok ne porumene. Zagrejte maslac pa umešajte brašno i propržite. Prelijte vruće mleko pa začinite i zakuvajte dok ne dobijete gustinu. Ćufte poređajte u vatrostalnu posudu pa ih prelijte bešamel sosom. Zatim pospite rendanim kačkavaljem. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

@moja.trpeza DORUČAK U ČAŠI: Ceđeni sok od narandže i čije Sastojci: 1 narandža 1 kašika čije 1 kašičica meda 1 limun Priprema: U čašu staviti čiju, dodati mlaku vodu i ostaviti da nabubri 10 minuta. U međuvremenu, iscediti sok od narandže i limuna, pa preliti preko čije. Dodati med po ukusu, dobro promešati i ostaviti da se ohladi 1 sat. Uživajte u ovom ukusnom detoks napitku! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading