TAJNI SASTOJAK ZA SLAVSKI KOLAČ Biće aromatičan i ukusan, a nema ko vam neće tražiti recept
Potrebna je samo 1 kašičica, a totalno će promeniti ukus.

Vanilin ekstrakt
Možda vas zanima:

ZAŠTO SLAVSKI KOLAČ PUCA? Ovo se navode kao glavni razlozi, a potpuno menjaju teksturu
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u slavi.

POSNI SLAVSKI KOLAČ ZA SVETOG NIKOLU Recept bez mane, a gosti će biti oduševljeni
Pravoslavni vernici 19. decembra slave Svetog Nikolu. Donosimo vam recept za posni slavski kolač koji uspeva svima, a izuzetnog je ukusa.

POSNI SLAVSKI KOLAČ Ni malo ne zaostaje za originalom, a gosti će biti oduševljeni
Ukrasiće slavsku trpezu, a nema ko vam neće tražiti recept.

SLAVSKI KOLAČ SA VANILINIM EKSTRAKTOM Mirisan i neodoljiv, dobićete brojne pohvale od gostiju
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a ukrasiće svaku slavsku trpezu.
Dodajte jednu kašičicu vanilinog ekstrakta i videćete razliku u aromi kolača.
Potrebno je:
- 1800 g brašna
- 1 kašičica soli
- 180 g šećera + 1 kašika
- 120 g putera
- 3 žumanca + 1 belance
- 475 ml mlakog mleka
- 1 pakovanje suvog kvasca (2 ¼ kašičice)
- 1 limun (korica i sok)
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema
U jednoj posudi pomešajte kvasac sa kašičicom šećera i 120 ml mlakog mleka. Ostavite na stranu. U zasebnoj posudi umutite 3 žumanca i jedno belance, ekstrakt vanile i dodajte ostatak mlakog mleka. Promešajte dobro, pa ostavite sa strane. U trećoj, velikoj posudi, pomešajte brašno, puter, šećer, so, rendanu koricu i limunov sok. U brašno umešajte mešavinu kvasca sa jajima i mlekom, pa mešajte do 10 minuta. Prebacite u podmazanu posudi i ostavite sat vremena, da naraste. Malo testa odvojite za pletenicu i dekoraciju, pa ponovo kratko zamesite. Stavite u okrugli pleh obložen pek papirom. Odvojeno testo upletite u pletenicu pa omotajte oko kolača, a tako napravite i krst., pa ga stavite u sredinu. Ostavite sat vremena da naraste. Premažite mešavinom umućenog jajeta sa kašikom mleka. Pecite slavski kolač oko sat vremena, sat i 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 176 stepeni. Zatim izvadite i ostavite da se prohladi. Prijatno!

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Gosti će je obožavati, a skroz je kremasta i slasna
Služite uz meso ili ribu.

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.

KREMASTA MIMOZA SALATA Vrhunsko predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti
Sočna i ukusna, a ide uz razna jela.
Komentari (0)