TAJNI SASTOJAK ZA SLAVSKI KOLAČ Biće aromatičan i ukusan, a nema ko vam neće tražiti recept
Potrebna je samo 1 kašičica, a totalno će promeniti ukus.
Vanilin ekstrakt
Dodajte jednu kašičicu vanilinog ekstrakta i videćete razliku u aromi kolača.
Potrebno je:
- 1800 g brašna
- 1 kašičica soli
- 180 g šećera + 1 kašika
- 120 g putera
- 3 žumanca + 1 belance
- 475 ml mlakog mleka
- 1 pakovanje suvog kvasca (2 ¼ kašičice)
- 1 limun (korica i sok)
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema
U jednoj posudi pomešajte kvasac sa kašičicom šećera i 120 ml mlakog mleka. Ostavite na stranu. U zasebnoj posudi umutite 3 žumanca i jedno belance, ekstrakt vanile i dodajte ostatak mlakog mleka. Promešajte dobro, pa ostavite sa strane. U trećoj, velikoj posudi, pomešajte brašno, puter, šećer, so, rendanu koricu i limunov sok. U brašno umešajte mešavinu kvasca sa jajima i mlekom, pa mešajte do 10 minuta. Prebacite u podmazanu posudi i ostavite sat vremena, da naraste. Malo testa odvojite za pletenicu i dekoraciju, pa ponovo kratko zamesite. Stavite u okrugli pleh obložen pek papirom. Odvojeno testo upletite u pletenicu pa omotajte oko kolača, a tako napravite i krst., pa ga stavite u sredinu. Ostavite sat vremena da naraste. Premažite mešavinom umućenog jajeta sa kašikom mleka. Pecite slavski kolač oko sat vremena, sat i 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 176 stepeni. Zatim izvadite i ostavite da se prohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI SLAVSKI KOLAČ Uspeva i početnicima, a mekan i sočan
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
SLAVSKI KOLAČ SA SUVIM GROŽĐEM OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Mirisan i sočan, nema mu ravnog
Gosti na slavi će biti oduševljeni.
NAJMEKŠI SLAVSKI KOLAČ ZA SPASOVDAN Recept za početnike posle kog ćete zaboraviti na sve ostale
Vredi svakog uloženog truda, a gosti će biti oduševljeni.
NAJUKUSNIJI SLAVSKI KOLAČ ZA ĐURĐEVDAN Napravite ga ovako i gosti će biti oduševljeni
Mekan i sočan, ukrasiće slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)