MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 1 kocka kvasca
- 1 kašičica praška za pecivo
- 80 ml ulja
- pola l mlake vode
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kvasac razmutite u malo mlake vode sa kašičicom brašna i šećera, pa pustite da nadođe.Sjedinite brašno, so, ulje, prašak za pecivo i nadošao kvasac. Potom zamesite testo pa ga razvijte oklagijom. U pleh obložen brašnom stavite pogaču pa pustite na toplom da nadođe oko 45 minuta. Viljuškom izbockajte pre pečenja pa premažite vodom. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni dok ne porumeni, pa još 20 minuta na 150 stepeni da se istišti. Pečenu pogaču pustite da se malo prohladi u tepsiji pa izvadite i uvijte u krpu. Ostavite u plastičnoj kesi da malo omekša.
Možda vas zanima:
MIRISNA FOKAČA SA RUZMARINOM Ukus Italije u svakom zalogaju
Samo dodajte prilog po želji.
FOKAČA SA MASLINAMA I PARADAJZOM Ovako je prave Italijani, uvek bude mekana i sočna
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆA POGAČA IZ TIGANJA Ukusa koji budi sva čula, a super ide sa raznim prilozima
Mekana i vazdušasta, ovakvu do sada niste jeli.
FOKAČA SA RUZMARINOM Ukusna, sočna, slasna i savršena za doručak!
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)