MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.

pogača
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg brašna
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 80 ml ulja
  • pola l mlake vode
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kvasac razmutite u malo mlake vode sa kašičicom brašna i šećera, pa pustite da nadođe.Sjedinite brašno, so, ulje, prašak za pecivo i nadošao kvasac. Potom zamesite testo pa ga razvijte oklagijom. U pleh obložen brašnom stavite pogaču pa pustite na toplom da nadođe oko 45 minuta. Viljuškom izbockajte pre pečenja pa premažite vodom. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni dok ne porumeni, pa još 20 minuta na 150 stepeni da se istišti. Pečenu pogaču pustite da se malo prohladi u tepsiji pa izvadite i uvijte u krpu. Ostavite u plastičnoj kesi da malo omekša. 

@moja.trpeza DORUČAK U ČAŠI: Ceđeni sok od narandže i čije Sastojci: 1 narandža 1 kašika čije 1 kašičica meda 1 limun Priprema: U čašu staviti čiju, dodati mlaku vodu i ostaviti da nabubri 10 minuta. U međuvremenu, iscediti sok od narandže i limuna, pa preliti preko čije. Dodati med po ukusu, dobro promešati i ostaviti da se ohladi 1 sat. Uživajte u ovom ukusnom detoks napitku! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading