MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 1 kocka kvasca
- 1 kašičica praška za pecivo
- 80 ml ulja
- pola l mlake vode
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kvasac razmutite u malo mlake vode sa kašičicom brašna i šećera, pa pustite da nadođe.Sjedinite brašno, so, ulje, prašak za pecivo i nadošao kvasac. Potom zamesite testo pa ga razvijte oklagijom. U pleh obložen brašnom stavite pogaču pa pustite na toplom da nadođe oko 45 minuta. Viljuškom izbockajte pre pečenja pa premažite vodom. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni dok ne porumeni, pa još 20 minuta na 150 stepeni da se istišti. Pečenu pogaču pustite da se malo prohladi u tepsiji pa izvadite i uvijte u krpu. Ostavite u plastičnoj kesi da malo omekša.
Možda vas zanima:
HAČAPURI Gruzijska pogača sa sirom umesite je za doručak, biće savršena i za večeru
Tradicionalna pogača odlično se slaže sa brojnim prilozima.
TETKA VERICINA BRZA POGAČA Po principu "smuti pa prospi", a nema kome se neće svideti
Služite za večeru ili doručak, uz prilog po želji.
FOKAČA Aromatična italijanska pogača koja ide uz sve, ukusa koji priča priče
Pljosnata pogača koja se ukrašava začinskim biljem i maslinama, uzećete parče više.
POGAČA S LUKOM Aromatična i drugačija, za savršen početak dana, a svaki zalogaj budi čula
Pogodna za one koji poste, ali i one koji vole začinjena jela.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.
Komentari (0)