KREM ČORBA OD KROMPIRA I ŠARGAREPE Greje dušu i telo, a ukusna i aromatična
Služite toplo.
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 6 srednjih šargarepa
- 2 srednja krompira
- po želji mirođije
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašicica kurkume
- pola kašičice belog luka u granulama
- pola kašičice čilija u prahu
Priprema:
Isecite luk na kockice pa ga prodinstajte na malo ulja. Kad postane staklast dodajte očišćenu šargarepu sečenu na kolutove. Zatim kuvajte 10 minuta oa umešajte krompir seckan na kockice. Umešajte suvi biljni začin i mirođiju pa sipajte vodu da ogrezne. Zatim kuvajte još 20 ak minuta dok krompir ne bude kuvan. Začinite pa umešajte čili, kurkumu i beli luk. Sameljite štapnim mikserom pa dekorišite čorbu gustim jogurtom.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.
POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.
KREM ČORBA OD ŠPARGLI Energetska bomba koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i lagana
Predjelo savršenog ukusa.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)