KREM ČORBA OD KROMPIRA I ŠARGAREPE Greje dušu i telo, a ukusna i aromatična
Služite toplo.
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 6 srednjih šargarepa
- 2 srednja krompira
- po želji mirođije
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašicica kurkume
- pola kašičice belog luka u granulama
- pola kašičice čilija u prahu
Priprema:
Isecite luk na kockice pa ga prodinstajte na malo ulja. Kad postane staklast dodajte očišćenu šargarepu sečenu na kolutove. Zatim kuvajte 10 minuta oa umešajte krompir seckan na kockice. Umešajte suvi biljni začin i mirođiju pa sipajte vodu da ogrezne. Zatim kuvajte još 20 ak minuta dok krompir ne bude kuvan. Začinite pa umešajte čili, kurkumu i beli luk. Sameljite štapnim mikserom pa dekorišite čorbu gustim jogurtom.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ŠARGAREPE Aromatična krem čorba zamirisaće celu kuću, a nikad ukusnija
Sočna krem čorba oduševiće sve koji je budu probali, ukusa koji priča priče.
POTAZ OD GRAŠKA Mirisna krem čorba raspametiće i one izbirljive
Kao stvorena za hladne zimske dane, ukusa koji priča priče.
SOČNI POTAŽ OD TIKVICA Krepi organizam u trenu, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Služite toplo, uz prilog po želji.
POTAŽ OD BUNDEVE Neodoljiva krem čorba zagrejaće vam dušu i telo
Kremast i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
STARINSKA POPARA Preukusno jelo koje miriše na bakinu kuhinju i budi nostalgiju
Jednostavno jelo nekada su pravile sve domaćice, a pravi se lako.
FRANCUSKI SPECIJALITET RAJ ZA NEPCA Supa od luka za prave gurmane, a aromatična i ukusna
Aromatična i drugačija, pravićete stalno.
NAJČEŠĆE GREŠKE KADA PRAVITE GIBANICU Zbog ovoga nije vazdušasta i mekana, a ukus je nikad bolji
Ako želite da gibanica bude savršena, primenite ove jednostavne trikove.
STARINSKI RECEPT ZA PASULJ Sočno jelo neodoljivog ukusa, po receptu iz stare mamine sveske
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
Komentari (0)