KREM ČORBA OD KROMPIRA I ŠARGAREPE Greje dušu i telo, a ukusna i aromatična
Služite toplo.
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 6 srednjih šargarepa
- 2 srednja krompira
- po želji mirođije
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašicica kurkume
- pola kašičice belog luka u granulama
- pola kašičice čilija u prahu
Priprema:
Isecite luk na kockice pa ga prodinstajte na malo ulja. Kad postane staklast dodajte očišćenu šargarepu sečenu na kolutove. Zatim kuvajte 10 minuta oa umešajte krompir seckan na kockice. Umešajte suvi biljni začin i mirođiju pa sipajte vodu da ogrezne. Zatim kuvajte još 20 ak minuta dok krompir ne bude kuvan. Začinite pa umešajte čili, kurkumu i beli luk. Sameljite štapnim mikserom pa dekorišite čorbu gustim jogurtom.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.
POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.
KREM ČORBA OD ŠPARGLI Energetska bomba koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i lagana
Predjelo savršenog ukusa.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)