BUREK SA SIROM Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete

Izvor: Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.

burek sa sirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 550 g kora za burek
  • 200 ml ulja
  • 150 ml vode
  • 1 puna kašičica soli
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 1,5 kašika brašna
  • 350 g kravljeg sira
  • 150 g kisele pavlake

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte ulje,vodu,so, brašno i prašak za pecivo. Viljuškom izmrvite sir pa pomešajte sa kiselom pavlakom. Dve kore stavite u tepsiju da rubovi vire van, pa ih poprskajte sa mešavinom ulja.Zatim zgužvajte 3 kore jednu pored druge, da budu potpuno u tepsiji. Nanesite polovinu fila od sira i pavlake, pa ponovite postupak sa korama, poprskajte mešavinom ulja pa ubacite ostatak fila.Opet zgužvajte 3 kore i poprskajte mešavinom ulja. Presavijte kore ka unutra pa ih poprskajte mešavinom ulja. Burek pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading