BUREK SA SIROM Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete
Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 550 g kora za burek
- 200 ml ulja
- 150 ml vode
- 1 puna kašičica soli
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1,5 kašika brašna
- 350 g kravljeg sira
- 150 g kisele pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte ulje,vodu,so, brašno i prašak za pecivo. Viljuškom izmrvite sir pa pomešajte sa kiselom pavlakom. Dve kore stavite u tepsiju da rubovi vire van, pa ih poprskajte sa mešavinom ulja.Zatim zgužvajte 3 kore jednu pored druge, da budu potpuno u tepsiji. Nanesite polovinu fila od sira i pavlake, pa ponovite postupak sa korama, poprskajte mešavinom ulja pa ubacite ostatak fila.Opet zgužvajte 3 kore i poprskajte mešavinom ulja. Presavijte kore ka unutra pa ih poprskajte mešavinom ulja. Burek pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
SLASNI BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, bolji od onog iz pekare
Služite topao uz šolju jogurta.
BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BUREK SA SIROM Sočan i drugačiji, sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BUREK SA SIROM Od gotovih kora i slasnog nadeva, zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt i kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)