BUREK SA SIROM Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete
Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 550 g kora za burek
- 200 ml ulja
- 150 ml vode
- 1 puna kašičica soli
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1,5 kašika brašna
- 350 g kravljeg sira
- 150 g kisele pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte ulje,vodu,so, brašno i prašak za pecivo. Viljuškom izmrvite sir pa pomešajte sa kiselom pavlakom. Dve kore stavite u tepsiju da rubovi vire van, pa ih poprskajte sa mešavinom ulja.Zatim zgužvajte 3 kore jednu pored druge, da budu potpuno u tepsiji. Nanesite polovinu fila od sira i pavlake, pa ponovite postupak sa korama, poprskajte mešavinom ulja pa ubacite ostatak fila.Opet zgužvajte 3 kore i poprskajte mešavinom ulja. Presavijte kore ka unutra pa ih poprskajte mešavinom ulja. Burek pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
SLASNI BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, bolji od onog iz pekare
Služite topao uz šolju jogurta.
BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BUREK SA SIROM Sočan i drugačiji, sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BUREK SA SIROM Od gotovih kora i slasnog nadeva, zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt i kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)