NJOKE U BELOM SOSU Slanina im daje poseban šmek, za savršen ručak

Izvor: Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočno i slasno jelo za prave gurmane.

njoke u belom sosu
Printscreen

Potrebno je: 

  • 500 g njoka
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 100 gr slanine
  • kašičica belog luka u prahu
  • 100 gr kačkavalja
  • so, biber
  • začinsko bilje po želji

Priprema: 

U šerpi sa slanom vodom zakuvajte njoke. Kad proključa, skinite sa šporeta. Ostavite u vodi još 10 minuta njoke pa ih procedite. U zagrejanom tiganju propržite sitno seckanu slaninu, sitno , beli luk, so, biber i začine po želji i promešajte. Sipajte pavlaku za kuvanje i 50 g rendanog kačkavalja, pa mešajte sve dok se kačkavalj ne otopi.  Dodajte kuvane njoke u sos pa sve dobro promešajte. Bon appetit!

@moja.trpeza

Prava Bosanska pita saveti i tajne Bosanska pita - Brzi recept Sastojci: 700g brašna T-400 400ml vode 2 kašike ulja So Fil: 1kg krompira 3 glavice crnog luka So, biber 200g pavlake Priprema: 1. U posudu staviti brašno, so, ulje, i mlaku vodu. Dobro promešati i formirati 4 loptice. Ostaviti 20 minuta da odstoje. 2. Krompir oguliti i rendati, luk sitno iseckati, začiniti solju i biberom. Ostaviti da se sok ocedi. 3. Svaku lopticu testa razvaljati što tanje, pa urolati i stavljati u nauljenu tepsiju. 4. Peći na 180°C oko 20 minuta. 5. Za preliv: Prokuvati vodu, dodati malo ulja i soli, ohladiti. 6. Kada pita bude skoro pečena, preliti je hladnim prelivom i peći još 10 minuta. 7. Premazati pavlakom i zapeći još 5 minuta. Gotova je savršena Bosanska pita! Saveti su odlični! Ne premesiti testo, ohladiti fond pre nego što preliješ, i obavezno zapeci posle preliva za hrskavost i mekoću. ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading