NJOKE U BELOM SOSU Slanina im daje poseban šmek, za savršen ručak
Sočno i slasno jelo za prave gurmane.
Potrebno je:
- 500 g njoka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 gr slanine
- kašičica belog luka u prahu
- 100 gr kačkavalja
- so, biber
- začinsko bilje po želji
Priprema:
U šerpi sa slanom vodom zakuvajte njoke. Kad proključa, skinite sa šporeta. Ostavite u vodi još 10 minuta njoke pa ih procedite. U zagrejanom tiganju propržite sitno seckanu slaninu, sitno , beli luk, so, biber i začine po želji i promešajte. Sipajte pavlaku za kuvanje i 50 g rendanog kačkavalja, pa mešajte sve dok se kačkavalj ne otopi. Dodajte kuvane njoke u sos pa sve dobro promešajte. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.
NJOKE OD BATATA I VRGANJA Naprave se lako, a pojedu u slast, po receptu bez mane
Kremaste i slasne, a zasitne.
NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.
NJOKE IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Sočne i slasne, ovaj recept treba da zapišete
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)