SOČNA PUNJENA FOKAČA Po receptu čuvenog kuvara Džejmija Olivera, biće nikad ukusnija
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

SVRLJIŠKI BELMUŽ Evo kako da napravite zvanično najbolje jelo na svetu
Treba vam samo 3 sastojka, a proglašeno je za najbolje jelo na svetu.

ROLOVANO BELO MESO PUNJENO SIROM I POVRĆEM Uskršnji ručak koji će gosti obožavati
Sočno i slasno, nestaće sa stola čim se postavi.

PROLEĆNI MLADI KROMPIRIĆI ZA RUČAK BEZ MANE Slasni i savršeni, samo dodajte prilog po želji
Ukućani će stajati u redu za još.

POSNA PALENTA SA POVRĆEM Savršena za doručak, a nikad kremastija
Drugačija i sočna, a savršena za dane posta.
- 500 g oštrog brašna
- 7 g suvog kvasca
- maslinovo ulje
- 750 g boranije
- 4 čena belog luka
- 1 veza svežeg peršuna
- maslinovo ulje
- 50 g parmezana
- 1 limun
- 30 g prezli
Priprema:
U veliku činiju stavite brašno i morsku so pa u sredini napravite udubljenje. U 300 ml mlake vode razmutite kvasac pa ostavite nekoliko minuta. Postepeno sipajte u brašno, dok ne dobijete testo, uz mešenje. Onda mesite 10 minuta, dok dok ne dobijete glatko i elastično testo. Potom prebacite u blago nauljenu činiju pa pokrijte čistom vlažnom krpom. Ostavite tako sat vremena na toplom, dok se ne udvostruči. Blanširjte boraniju pa je ocedite i odvojte u činiju., zatim očistite beli luk sa peršunom pa pomešajte sa maslinovim uljem. Sitno izrendajte parmezan i limunovu koricu, pa iscedite sok i začinite. Potom izmešajte i ostavite sa strane. Polako nauljite duboki pleh pa ga ravnomerno pospite prezlama. Testo nekoliko puta udarite pesnicom pa razvucite. Polovinu ubacite u pleh, a ostatak testa ostavite da visi. Preko sipajte mešavinu boranije. Preklopite testo preko pa sipajte ulje. Lagano prstima gurnite nadole i napravite udubljenje u testu. Čistim vlažnim peškirom pokrijte pa pustite da se diže. Rernu zagrejte na 220 stepeni. Pospite fokaču morskom solju pa pecite 25 minuta, tj. dok ne porumeni.Prijatno!

GURMANSKI ROLAT SA PEČURKAMA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Ukusan i sočan, ovakav do sada niste jeli.


SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.

USKRŠNJA TORTA U OBLIKU ZECA Poslastica sa kokosom koju će zbog izgleda deca voleti
Lagana i kremasta, savršena za dečije rođendane i bitne datume.
Komentari (0)