POTAŽ OD SPANAĆA I PAŠKANATA Kremasto predjelo koje greje dušu i telo, u savršenom spoju ukusa

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Dodajt prilog po želji i uživajte.

potaž od spanaća
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 kašičice ulja
  • 350 g luka, seckanog
  • 1 stabljika celera, naseckana
  • 1 povrtna kocke
  • 600 g paškanata, oljuštenog i isečenog
  • 750 g spanaća
  • 80 ml jogurta
  • 2 kašike mleka

Priprema:

Na srednjoj vatri, u velikom loncu zagrejte ulje. Potom dodajte seckani luk i celer pa pržite dva do tri minuta, sve dok povrće ne omekša. Sipajte vodu, kocku od povrća i paškanat. Ostavite da proključa pa smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte 20 do 25 minuta.  Kad paškanat omekša, povećajte toplotu pa dodajte spanać i kuvajte minut. Izblendajte dok smesa ne postane glatka.Posolite i pobiberite potaž.Prijatno!

@moja.trpeza MAŠNICE OD TESTA Sastojci: 300g brašna T-400 200g kukuruznog brašna 2 jaja 250ml mleka Kvasac za pecivo Ulje So Šećer Priprema: Umutiti jaja, kvasac i mleko, pa dodati ulje i ostaviti 10 minuta da kvasac počne delovati. Dodati brašna, so i šećer, pa mesiti dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostaviti da nadodje 20 minuta. Oblikovati male loptice, razvaljati i na tri dela zarezati gornji i donji deo. Sklopiti svaki deo tako da dobijete oblik mašnice. Stavite na pleh sa papirom za pečenje, premazati žumancem i po želji ukrasiti. Peći na 180°C 20 minuta. Pokriti krpom da omekšaju i poslužiti.dobili ste savršene mašnice u par koraka iznenadite svoje goste kulinarskim sposobnostima! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading