POTAŽ OD SPANAĆA I PAŠKANATA Kremasto predjelo koje greje dušu i telo, u savršenom spoju ukusa
Dodajt prilog po želji i uživajte.

Potrebno je:
- 2 kašičice ulja
- 350 g luka, seckanog
- 1 stabljika celera, naseckana
- 1 povrtna kocke
- 600 g paškanata, oljuštenog i isečenog
- 750 g spanaća
- 80 ml jogurta
- 2 kašike mleka
Priprema:
Na srednjoj vatri, u velikom loncu zagrejte ulje. Potom dodajte seckani luk i celer pa pržite dva do tri minuta, sve dok povrće ne omekša. Sipajte vodu, kocku od povrća i paškanat. Ostavite da proključa pa smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte 20 do 25 minuta. Kad paškanat omekša, povećajte toplotu pa dodajte spanać i kuvajte minut. Izblendajte dok smesa ne postane glatka.Posolite i pobiberite potaž.Prijatno!
Možda vas zanima:

PROLEĆNI POTAŽ Krem čorba od pečuraka puna vitamina, krepi organizam u trenu
Kremast i lagan, prava vitaminska bomba.

KREM ČORBA OD KARFIOLA Kremasta i lagana, a puna vitamina, pravićete stalno
Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo.

POTAŽ OD BROKOLIJA Kremast i lagan, a greje dušu i telo
Služite toplo.

KREMASTI POTAŽ OD ŠARGAREPE Krepi organizam u trenu, kao osmišljen za hladne februarske dane
Dodajte pavlaku ili prilog po želji.

SIPANA PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja nestane sa stola čim se postavi
Neodoljiva i mirisna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PROJA SA SREMUŠEM Zasitna i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

POSNE SARMICE OD ZELJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočne i slasne, za savršen ručak.

VRANJANSKI PROPEĆ Jednostavna starinska pita sa sirom ukusa koji se pamti
Savršenog ukusa, pravićete stalno.

MEDENO SRCE NA VODI Kremasti kolač koji uspeva svima, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)