POTAŽ OD SPANAĆA I PAŠKANATA Kremasto predjelo koje greje dušu i telo, u savršenom spoju ukusa
Dodajt prilog po želji i uživajte.
Potrebno je:
- 2 kašičice ulja
- 350 g luka, seckanog
- 1 stabljika celera, naseckana
- 1 povrtna kocke
- 600 g paškanata, oljuštenog i isečenog
- 750 g spanaća
- 80 ml jogurta
- 2 kašike mleka
Priprema:
Na srednjoj vatri, u velikom loncu zagrejte ulje. Potom dodajte seckani luk i celer pa pržite dva do tri minuta, sve dok povrće ne omekša. Sipajte vodu, kocku od povrća i paškanat. Ostavite da proključa pa smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte 20 do 25 minuta. Kad paškanat omekša, povećajte toplotu pa dodajte spanać i kuvajte minut. Izblendajte dok smesa ne postane glatka.Posolite i pobiberite potaž.Prijatno!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.
POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.
KREMASTI POTAŽ OD BROKOLIJA Pun vitamina, okrepiće vas u trenu
Zdrav i ukusan, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)