BURGER ZEMIČKE Pljeskavice će biti nikad ukusnije, a priprema je jednostavna
Prave se lako, a ni malo ne zaostaju za onim kupovnim.
Potrebno je:
- 250 ml vode
- 1 kesica suvog kvasca
- 460 g brašna
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- pola kašičice soli
- 70 g putera (otopljenog)
- jaje za premazivanje
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte vodu pa otopite kvasac. Dodajte brašno, jaje, šećer, so i puter pa promešajte . Zamesite rukama testo pa pokrijte prozirnom folijom i ostavite 2 sata, da se udvostruči. Potom ga prebacite na pobrašnjenu radnu površinu pa podelite na 8 delova. Napravite kuglice pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Pokrijte krpom pa ostavite da se dižu 2 sata. Zatim premažite jajetom pa pospite susamom. Pecite zemičke 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)