BURGER ZEMIČKE Pljeskavice će biti nikad ukusnije, a priprema je jednostavna
Prave se lako, a ni malo ne zaostaju za onim kupovnim.
Potrebno je:
- 250 ml vode
- 1 kesica suvog kvasca
- 460 g brašna
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- pola kašičice soli
- 70 g putera (otopljenog)
- jaje za premazivanje
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte vodu pa otopite kvasac. Dodajte brašno, jaje, šećer, so i puter pa promešajte . Zamesite rukama testo pa pokrijte prozirnom folijom i ostavite 2 sata, da se udvostruči. Potom ga prebacite na pobrašnjenu radnu površinu pa podelite na 8 delova. Napravite kuglice pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Pokrijte krpom pa ostavite da se dižu 2 sata. Zatim premažite jajetom pa pospite susamom. Pecite zemičke 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)