NAJUKUSNIJA PASTIRSKA PITA Najbolje služite uz jogurt, za savršen doručak
Sočna i slasna, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 5 kora za pitu
- 100 g slanine
- 2 glavice crnog luka
- kašičica šećera
- 450 g mlevene junetine
- 3 korena šargarepe
- 100 g graška
- kašika pirea od paradajza
- kašika brašna
- 100 g kačkavalja
- 50 g maslaca
- 200 ml piva
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Slaninu iseckajte pa je propržite. Na istoj masnoći prodinstajte luk, meso i seckanu šargarepu. Onda umešajte paradajz-pire, malo šećera i grašak. Potom nalijte pivo pa pustite da se krčka oko pola sata.Dodajte slaninu i začinite. Iscepkajte kore pa ih prelijte sa otopljenim maslacom. Smesu sa povrćem sipajte u vatrostalnu posudu pa preko stavite kore. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite pitu sa rendanim sirom. Prijatno!
Možda vas zanima:
PO BAKINOM RECEPTU Pastirska pita svakom će se dopasti jer je savršena
Laka je i za pravljenje.
PASTIRSKA PITA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Prepuna mesa i slasna, neće joj odoleti ni najveći gurmani
Gurmanska pita raspametiće i one izbirljive.
PITA SA TIKVICAMA I MESOM ZA VEČERU KOJA SE PAMTI A gotova očas posla
Služite toplu sa jogurtom.
JOGURT PITA ZA DORUČAK KOJI SE PAMTI Polizaćete i tanjir koliko je ukusna, a sve se samo pomeša i peče
Sočna i jednostavna za pripremu, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)