NAJUKUSNIJA PASTIRSKA PITA Najbolje služite uz jogurt, za savršen doručak

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, uzećete parče više.

pastirska pita
Printscreen

Potrebno je:

  • 5 kora za pitu 
  • 100 g slanine
  • 2 glavice crnog luka
  • kašičica šećera
  • 450 g mlevene junetine
  • 3 korena šargarepe
  • 100 g graška
  • kašika pirea od paradajza
  • kašika brašna
  • 100 g kačkavalja
  • 50 g maslaca
  • 200 ml piva

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Slaninu iseckajte pa je propržite. Na istoj masnoći prodinstajte luk, meso i seckanu šargarepu. Onda umešajte paradajz-pire, malo šećera i grašak. Potom nalijte pivo pa pustite da se krčka oko pola sata.Dodajte slaninu i začinite. Iscepkajte kore pa ih prelijte sa otopljenim maslacom. Smesu sa povrćem sipajte u vatrostalnu posudu pa preko stavite kore. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite pitu sa rendanim sirom. Prijatno!

 

Bezglutenska Pita Sastojci: 2 jaja 150 g grčkog jogurta 100 ml mleka 200 g kukuruznih pahuljica (kornfleks) Priprema: 1. U činiju razbijete 2 jaja, pa dodate grčki jogurt i mleko. Sve dobro umutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. 2. Dodajte kornfleks i dobro promešajte dok ne omekšaju. 3. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. 4. Pecite 15 minuta na 200°C, dok ne postane zlatno i čvrsto. 5. Kada je pita pečena, iseckajte je i poslužite uz jogurt po želji. Napomena: Mleko, jaja i grčki jogurt ne sadrže gluten. Međutim, kukuruzne pahuljice (kornfleks) mogu sadržavati gluten, zavisno od brenda i načina obrade. Preporučuje se da proverite etiketu i odaberete one koje su označene kao "bez glutena". Prijatno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept #viral_video ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

 

Komentari (0)