POTAŽ OD GRAŠKA Jelo koje krepi organizam u trenu, kao stvoreno za hladne dane
Ukrasite pavlakom i dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- crni luk
- pola čena belog luka
- pola šargarepe
- pola krompira
- 500 g zaleđenog graška
- 200 ml neutralne pavlake
- maslinovo ulje
- so, l biber
Priprema:
Sitno seckan crni luk propržite na maslinovom ulju. Nakon što postane staklast, dodajte beli luk pa još malo prodinstajte. Dodajte krompir i šargarepu sečenu na kocke, pa prelijte sa malo vode. Kuvajte desetak minuta pa kad postanu mekani, dodajte grašak, biber, so i litar vode. Kuvajte 15 minuta. Prebacite u blender i izblendajte. Zatim dodajte neutralnu pavlaku i začinite. Na kraju, vratite potaž na vatru da još jednom sve provri.
Možda vas zanima:
POTAZ OD GRAŠKA Mirisna krem čorba raspametiće i one izbirljive
Kao stvorena za hladne zimske dane, ukusa koji priča priče.
POTAŽ OD GRAŠKA KREPI ORGANIZAM U TRENU Kao izmišljen za jesen
Sočna čorba osvojiće vas od prvog zalogaja.
POTAŽ OD GRAŠKA Kremast i lagan, a krepi organizam u trenu
Sočan i ukusan, a ako dodate biljnu pavlaku umesto prave, biće i posan.
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)