POTAŽ OD GRAŠKA Jelo koje krepi organizam u trenu, kao stvoreno za hladne dane

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Ukrasite pavlakom i dodajte prilog po želji.

potaž od graška
Shutterstock

Potrebno je:

  • crni luk
  • pola čena belog luka
  • pola šargarepe
  • pola krompira
  • 500 g zaleđenog graška
  • 200 ml neutralne pavlake
  • maslinovo ulje
  • so, l biber

Priprema:

Sitno seckan crni luk propržite na maslinovom ulju. Nakon što postane staklast, dodajte beli luk pa još malo prodinstajte. Dodajte krompir i šargarepu sečenu na kocke, pa prelijte sa malo vode. Kuvajte desetak minuta pa kad postanu mekani, dodajte grašak, biber, so i litar vode. Kuvajte 15 minuta. Prebacite u blender i izblendajte. Zatim dodajte neutralnu pavlaku i začinite. Na kraju, vratite potaž na vatru da još jednom sve provri. 

@moja.trpeza Bezglutenska Pita Sastojci: 2 jaja 150 g grčkog jogurta 100 ml mleka 200 g kukuruznih pahuljica (kornfleks) Priprema: 1. U činiju razbijete 2 jaja, pa dodate grčki jogurt i mleko. Sve dobro umutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. 2. Dodajte kornfleks i dobro promešajte dok ne omekšaju. 3. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. 4. Pecite 15 minuta na 200°C, dok ne postane zlatno i čvrsto. 5. Kada je pita pečena, iseckajte je i poslužite uz jogurt po želji. Napomena: Mleko, jaja i grčki jogurt ne sadrže gluten. Međutim, kukuruzne pahuljice (kornfleks) mogu sadržavati gluten, zavisno od brenda i načina obrade. Preporučuje se da proverite etiketu i odaberete one koje su označene kao "bez glutena". Prijatno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept #viral_video ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading