SLASNA MIMOZA SALATA Preukusno predjelo koje se pojede u slast, za svaki svečani događaj
Sočna i ukusna, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 4 kuvana jaja
- 300 g pilećih prsa (ili barene piletine)
- 200 g kisele pavlake
- 200 g majoneza
- 2 krompira
- So i biber po ukusu
- 50 g rendanog sira (po želji, za dekoraciju)
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci. Kuvajte jaja oko 10 minuta, dok ne postanu tvrdo kuvana. Onda pustite da se ohlade. Iseckajte pileće meso na kockice. Zasebno, u posudi pomešajte majonez sa kiselom pavlakom. U jednu posudu stavite piletinu pa ravnomerno rasporedite kao prvi sloj.Isecite krompir na kockice pa ga rasporedite preko piletine. Zatim posolite pa nanesite malo majoneza i pavlake. Kuvana jaja narendajte pa ih rasporedite preko krompira. Prelijte sa pavlakom i majonezom, za kremast ukus. Na kraju, pospite mimoza salatu rendanim sirom. Ostavite par sati u frižideru.
Možda vas zanima:
LAŽNA MIMOZA SALATA Kada probate ovaj recept zaboravićete na original, polovina nestane dok trepnete
Sočna i slasna, ukusa koji se ne zaboravlja.
MIMOZA SALATA Neodoljiva i slasna, a dekorisaće svaku svečanu trpezu
Fenomenalna salata u savršenom spoju sastojaka.
MIMOZA SALATA Druga omiljena salata u Srbiji, odmah posle ruske, po receptu bez mane
Slasna i sočna, gosti će biti oduševljeni.
MIMOZA SALATA Hladno predjelo kao stvoreno za svečanu i slavsku trpezu, po receptu bez premca
Sočna salata oboriće s nogu i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)