IRSKA KAFA ZA SAVRŠENO JUTRO Kremast i ukusan napitak razbudiće vas u trenu
Zasladite po želji i uživajte u preukusnom napitku.
Potrebno je:
- 1 šolja sveže skuvane kafe (po mogućstvu jaka, crna kafa)
- 2 kašike irskog krem likera
- 1 kašičica šećera (po želji, može biti i med ili neki drugi zaslađivač)
- 1 kašičica vanilin šećera ili nekoliko kapi arome vanile (opciono)
- slatka pavlaka ili šlag (po želji, za dekoraciju)
Priprema:
Skuvajte jaču kafu. U nju dodajte 2 kašičice krem likera, pa dodajte šećere i vanilu.Malo umućene slatke pavlake dodajte na vrh kafe pa nanesite šlag i pospite kafu sa malo kakao praha.
Možda vas zanima:
ROZE KAFA Aromatični napitak interesantne boje, pravićete stalno
Ako volite običnu kafu, ovu ćete obožavati.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
PINK LATE Aromatična kafa osvaja na prvi gutljaj, a ovo povrće joj daje boju
Neobične boje i jake arome, pravićete stalno.
DOMAĆI LEDENI ČAJ OD BRESKVE Potpuno prirodan, a gotov za 20 minuta, osvežava i hladi
Još ukusniji, a mnogo zdraviji od kupovnog.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)