PASTA SA ŠAMPINJONIMA Slasni italijanski specijalitet pravi je raj za nepca, ukusa koji se ne zaboravlja

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna i slasna, pravićete stalno.

fungi pasta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 340 g šampinjona 
  • 3 čena belog luka
  • 2,5 kašike putera
  • 225 g testenine po želji
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • 1 kašičica timijana, po želji 
  • 1/4 šoljerendanog parmezana, po želji
  • seckani peršun za ukrašavanje

Priprema:
Operite pečurke i iseckajte. Zagrejte ulje, pa dinstajte pečurke dok ne omekšaju. Dodajte seckani beli luk i začine i dinstajte dok ne omekša i beli luk. Izvadite pečurke iz šerpe. Zatim u tiganju istopite puter i dodajte brašno, pa pržite nekih minut. Sipajte mleko i pustite da provri. Kuvajte 30 sekundi. Dodajte pečurke i promešajte. Ako želite u sos dodajte i parmezan i promešajte, pa sipajte kuvanu testeninu preko i sve sjedinite.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading