NAMAZ OD LEBLEBIJA Mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog, bićete oduševljeni ukusom
Ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
- 250 g sirovih leblebija
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica morske soli
- 1/4 kašičice mlevenog bibera
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- 1/4 kašičice kima, možete koristiti i mleven kim
- 2 kašike pečenog, mlevenog, susama
- 2 kašike bilo kog hladno ceđenog ulja
- po ukusu peršunov list
- sok od limuna
Priprema:
Operite leblebije pa ih potopite da nabubre tokom noći. Kuvajte ih sat vremena u šerpi, dok ne omekšaju ili 20 minuta u ekspres loncu. Potom ih ocedite od viška vode. Dodajte beli luk, so, biber, začinsku papriku, kim, susam, hladno ceđeno ulje, peršunov list i limunov sok. Blendajte sve dok smesa ne postane ujednačena.
Možda vas zanima:
HUMUS Aromatični namaz koji se brzo pravi, a sjano se meša sa različitim jelima
Možete da ga mažete na hleb ili da dodate kao prilog.
NAMAZ OD LEBLEBIJA NA VODI Aromatičan i začinjen, daće šmek svakom jelu
Slasan namaz pogodan za dane strogog posta, pravićete stalno.
DOMAĆI HUMUS Namažite ga na hleb ili dodajte kao prilog, daje draž svakom jelu
Ako volite kupovni, ovj ćete da obožavate.
HUMUS OD BUNDEVE PUN LEBLEBIJA I BELOG LUKA Zdrav, pikantan i jednostavan za pripremu
Napravite humus sa bundevom kao sezonskom namirnicom, i uživajte u čarima jeseni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)