NAMAZ OD LEBLEBIJA Mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog, bićete oduševljeni ukusom

Ivana Pavlović

14:10

Sezonski recepti 0

Ukusa koji priča priče.

humus
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g sirovih leblebija
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica morske soli
  • 1/4 kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • 1/4 kašičice kima, možete koristiti i mleven kim
  • 2 kašike pečenog, mlevenog, susama
  • 2 kašike bilo kog hladno ceđenog ulja
  • po ukusu peršunov list
  • sok od limuna

Priprema:

Operite leblebije pa ih potopite da nabubre tokom noći. Kuvajte ih sat vremena u šerpi, dok ne omekšaju ili 20 minuta u ekspres loncu. Potom ih ocedite od viška vode. Dodajte beli luk, so, biber, začinsku papriku, kim, susam, hladno ceđeno ulje, peršunov list i limunov sok. Blendajte sve dok smesa ne postane ujednačena. 

 

Komentari (0)