NAMAZ OD LEBLEBIJA Mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog, bićete oduševljeni ukusom
Ukusa koji priča priče.

Potrebno je:
- 250 g sirovih leblebija
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica morske soli
- 1/4 kašičice mlevenog bibera
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- 1/4 kašičice kima, možete koristiti i mleven kim
- 2 kašike pečenog, mlevenog, susama
- 2 kašike bilo kog hladno ceđenog ulja
- po ukusu peršunov list
- sok od limuna
Priprema:
Operite leblebije pa ih potopite da nabubre tokom noći. Kuvajte ih sat vremena u šerpi, dok ne omekšaju ili 20 minuta u ekspres loncu. Potom ih ocedite od viška vode. Dodajte beli luk, so, biber, začinsku papriku, kim, susam, hladno ceđeno ulje, peršunov list i limunov sok. Blendajte sve dok smesa ne postane ujednačena.

POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i sočna, idealna za lepo veče sa prijateljima
Svaki zalogaj je raj za nepca.

NEODOLJIVE FRITULE Sočne i mekane kao pamuk, za savršen vikend
Pospite šećerom u prahu i uživajte.

SKUŠA NA MORNARSKI NAČIN Aromatično jelo pogodno za sve svečane prilike
U savršenom spoju različitih ukusa, pravićete stalno.

POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji se pamti, po receptu bez mane
Slasne i ukusne, nema ko vam neće tražiti recept.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.
Komentari (0)