SARMICA SA KROMPIROM Posni specijalitet na drugačiji način, prste da poližete
Slasno jelo pravi je raj za nepca.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BABA-VIŠNJINA SARMA Zbog nje je knez Miloš Obrenović uvek dolazio kući da ruča na vreme
Kažu da je jedno od omiljenih zimskih jela Miloša Obrenovića bila sarma koji je njegova majka, baba Višnja, nadgledala dok se krčkala na vatri da nešto ne bi pošlo po zlu. Osim njenog recepta, koji vam dajemo u nastavku, na kraju teksta vam otkrivamo trikove za spremanje sarme po receptu čuvene Baba Višnje.

LETNJA SARMA BOLJA OD ZIMSKE Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za sve svečane prilike, a obožavaće cela porodica.

LETNJA SARMA ZA PRAVE GURMANE Osvaja na prvi zalogaj, a držaće vas dugo sitim
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.

SARMA IZ RERNE Priprema je mnogo brža, a ukusom ne zaostaje za onom klasičnom, prste da poližete
Napravite sarmu na drugačiji način, bićete oduševljeni rezultatom. Slasna i fenomenalna, pravićete stalno.
- 300 g krompira
- 1 kg kiselog kupusa u glavicama
- 3 kašike pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 jaje
- 1 kašika brašna
- 1 grančica peršunovog lista
- mlevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- začin
- so
Priprema:
Ogulite i operite krompir pa ga narendajte. Zatim propržite seckani luk na zagrejanom ulju, pa dodajte rendani krompir i kratko propržite. Ostavite da se ohladi pa dodajte pirinač, beli luk, seckan peršunov list i peršun. Posolite i promešajte pa odvojite listove kupusa. Iseckajte zadebljane delove pa na listove nanesite po deo pripremljenog fila. Zatim savijte u sarme pa naređajte u posudu. Prelijte vodom pa kuvajte sarme oko sat vremena. Brašno i mlevenu papriku propržite na ulju, pa zajedno kratko prokuvajte.

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“
Đurić: Bećirovićeve optužbe protiv Vučića zvuče nadrealno

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala
Bila spikerka, pa postala pevačica: Barbi progovorila o PROFESIJI, ROZE KUĆI I BAZENU KOJI KOŠTA KAO NEČIJI STAN (VIDEO)

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Gosti će je obožavati, a skroz je kremasta i slasna
Služite uz meso ili ribu.

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.

KREMASTA MIMOZA SALATA Vrhunsko predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti
Sočna i ukusna, a ide uz razna jela.
Komentari (0)