SARMICA SA KROMPIROM Posni specijalitet na drugačiji način, prste da poližete
Slasno jelo pravi je raj za nepca.
Potrebno je:
- 300 g krompira
- 1 kg kiselog kupusa u glavicama
- 3 kašike pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 jaje
- 1 kašika brašna
- 1 grančica peršunovog lista
- mlevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- začin
- so
Priprema:
Ogulite i operite krompir pa ga narendajte. Zatim propržite seckani luk na zagrejanom ulju, pa dodajte rendani krompir i kratko propržite. Ostavite da se ohladi pa dodajte pirinač, beli luk, seckan peršunov list i peršun. Posolite i promešajte pa odvojite listove kupusa. Iseckajte zadebljane delove pa na listove nanesite po deo pripremljenog fila. Zatim savijte u sarme pa naređajte u posudu. Prelijte vodom pa kuvajte sarme oko sat vremena. Brašno i mlevenu papriku propržite na ulju, pa zajedno kratko prokuvajte.
Možda vas zanima:
BAKA MAJINA LETNJA SARMA Ko je jednom proba uvek joj se vraća
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LETNJA SARMA PO RECEPTU IZ STARE SVESKE Preukusna, zasitna i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNA SARMA SA SUVIM ŠLJIVAMA Nećete da primetite da nedostaje meso, nikad ukusnija
Sočna i slasna, a suve šljive joj daju poseban šmek.
BABA-VIŠNJINA SARMA Zbog nje je knez Miloš Obrenović uvek dolazio kući da ruča na vreme
Kažu da je jedno od omiljenih zimskih jela Miloša Obrenovića bila sarma koji je njegova majka, baba Višnja, nadgledala dok se krčkala na vatri da nešto ne bi pošlo po zlu. Osim njenog recepta, koji vam dajemo u nastavku, na kraju teksta vam otkrivamo trikove za spremanje sarme po receptu čuvene Baba Višnje.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)