SARMICA SA KROMPIROM Posni specijalitet na drugačiji način, prste da poližete

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Slasno jelo pravi je raj za nepca.

sarma sa krompirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g krompira
  • 1 kg kiselog kupusa u glavicama
  • 3 kašike pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 jaje
  • 1 kašika brašna
  • 1 grančica peršunovog lista
  • mlevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • začin
  • so

Priprema:

Ogulite i operite krompir pa ga narendajte. Zatim propržite seckani luk na zagrejanom ulju, pa dodajte rendani krompir i kratko propržite. Ostavite da se ohladi pa dodajte pirinač, beli luk, seckan peršunov list i peršun. Posolite i promešajte pa odvojite listove kupusa. Iseckajte zadebljane delove pa na listove nanesite po deo pripremljenog fila. Zatim savijte u sarme pa naređajte u posudu. Prelijte vodom pa kuvajte sarme oko sat vremena. Brašno i mlevenu papriku propržite na ulju, pa zajedno kratko prokuvajte.


 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading