SARMICA SA KROMPIROM Posni specijalitet na drugačiji način, prste da poližete
Slasno jelo pravi je raj za nepca.
Potrebno je:
- 300 g krompira
- 1 kg kiselog kupusa u glavicama
- 3 kašike pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 jaje
- 1 kašika brašna
- 1 grančica peršunovog lista
- mlevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- začin
- so
Priprema:
Ogulite i operite krompir pa ga narendajte. Zatim propržite seckani luk na zagrejanom ulju, pa dodajte rendani krompir i kratko propržite. Ostavite da se ohladi pa dodajte pirinač, beli luk, seckan peršunov list i peršun. Posolite i promešajte pa odvojite listove kupusa. Iseckajte zadebljane delove pa na listove nanesite po deo pripremljenog fila. Zatim savijte u sarme pa naređajte u posudu. Prelijte vodom pa kuvajte sarme oko sat vremena. Brašno i mlevenu papriku propržite na ulju, pa zajedno kratko prokuvajte.
Možda vas zanima:
BAKA MAJINA LETNJA SARMA Ko je jednom proba uvek joj se vraća
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LETNJA SARMA PO RECEPTU IZ STARE SVESKE Preukusna, zasitna i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNA SARMA SA SUVIM ŠLJIVAMA Nećete da primetite da nedostaje meso, nikad ukusnija
Sočna i slasna, a suve šljive joj daju poseban šmek.
BABA-VIŠNJINA SARMA Zbog nje je knez Miloš Obrenović uvek dolazio kući da ruča na vreme
Kažu da je jedno od omiljenih zimskih jela Miloša Obrenovića bila sarma koji je njegova majka, baba Višnja, nadgledala dok se krčkala na vatri da nešto ne bi pošlo po zlu. Osim njenog recepta, koji vam dajemo u nastavku, na kraju teksta vam otkrivamo trikove za spremanje sarme po receptu čuvene Baba Višnje.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)