KREMASTI POTAŽ OD ŠARGAREPE Krepi organizam u trenu, kao osmišljen za hladne februarske dane
Dodajte pavlaku ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 800 g šargarepe
- pola manjeg korena celera
- 2 čena belog luka
- 1 limun
- 1 list lovora
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- maslinovo ulje
- 2 kašike aceto balsamico
- so
- biber
Priprema:
Šargarepu operite, očistite i isecite na komade. Oljuštite i isecite čenove belog luka i celer. Limun operite, pa mu izrendajte koru. Dodajte 4 kašike maslinovog ulja u šerpu i povrće pa stavite na ringlu. Dinstajte na umerenoj temperaturi, uz neprestano mešanje. Posolite i dodajte lovorov list. Začinite suvim biljnim začinom. Prelijte sa 1,5 l ključale vode. Promešajte dobro, poklopite i kuvajte oko pola sata. Izvadite lovorov list. Prebacite u blender i dobro izblendajte. Dodajte sirće. Dekorišite potaž seckanom šargarepom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ŠARGAREPE Aromatična krem čorba zamirisaće celu kuću, a nikad ukusnija
Sočna krem čorba oduševiće sve koji je budu probali, ukusa koji priča priče.
POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.
POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)