KREMASTI POTAŽ OD ŠARGAREPE Krepi organizam u trenu, kao osmišljen za hladne februarske dane

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Dodajte pavlaku ili prilog po želji.

potaž od šargarepe
Shutterstock

Potrebno je:

  • 800 g šargarepe
  • pola manjeg korena celera
  • 2 čena belog luka
  • 1 limun
  • 1 list lovora
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • maslinovo ulje
  • 2 kašike aceto balsamico
  • so
  • biber

Priprema:

Šargarepu operite, očistite i isecite na komade. Oljuštite i isecite čenove belog luka i celer. Limun operite, pa mu izrendajte koru. Dodajte 4 kašike maslinovog ulja u šerpu i povrće pa stavite na ringlu. Dinstajte na umerenoj temperaturi, uz neprestano mešanje. Posolite i dodajte lovorov list. Začinite suvim biljnim začinom. Prelijte sa 1,5 l ključale vode. Promešajte dobro, poklopite i kuvajte oko pola sata. Izvadite lovorov list. Prebacite u blender i dobro izblendajte. Dodajte sirće. Dekorišite potaž seckanom šargarepom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading