OMILJENO SRPSKO JELO ZA SVAKU PRILIKU Prava domaćinska gibanica, nećete znati kada vam je dosta
Gibanica je jedno od omiljenijih jela srpske kuhinje, prepoznatljivo po svojoj sočnosti i bogatom ukusu
Potrebno je:
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml mleka (za veću gibanicu za manju ne treba)
- 200-300 gr mrvljenog sira
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 kašike griza ili brašna
- 1/2 praška za pecivo
- tanke kore
Priprema:
U činiju razbiti razbiti jaja, dodati jogurt, griz, ulje, so mleko i prašak za pecivo. Sve žicom izjednačiti. . Sir izdrobiti viljuškom. Koru rašititi premazati jogurtom i jajima pa presaviti. ćošak i okrenuti ga na gore.
U donji deo staviti sir saviti malo stranice i uviti. Redjati u pleh jednu do druge rolnicu..
Preko rolnica malo preliti kašikom preliva pa spakovati dve tri kore jednu preko druge i svaku premazati.
Peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta.
Možda vas zanima:
OTHRANILA JE MNOGE GENERACIJE Nanin recept za poparu, zaboravljeno jelo koje greje dušu i telo
Ovaj recept je orginal, nećete moći da prestanete da jedete
JEFTIN I BRZ DOMAĆI SPECIJALITET Gibanica od samo 3 sastojka, sačuvaće novčanik, a uživaćete u izuzetnom ukusu
Ako želite da pripremite veoma brz, ukusan i jednostavan ručak, koji će pri tome zasititi ukućane, a ne zahtevate meso – na pravom ste receptu
KAKO DA GIBANICA BUDE VAZDUŠASTA Za najukusniju pitu vam ne trebaju posebni sastojci, samo uradite jednu stvar
Pomoću jednostavnog trika napravite najukusniju gibanicu.
BRZINSKA GIBANICA Biće gotova za 30 minuta, a prste je da poližeš
Poslužite je uz čašu jogurta...
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)