OMILJENO SRPSKO JELO ZA SVAKU PRILIKU Prava domaćinska gibanica, nećete znati kada vam je dosta
Gibanica je jedno od omiljenijih jela srpske kuhinje, prepoznatljivo po svojoj sočnosti i bogatom ukusu

Potrebno je:
Možda vas zanima:

HRANA KOJA SPASAVA ŽIVOT DIJABETIČARA Idealni obroci za ljude koji pate od šećerne bolesti
Za ručak se predlaže da jedete salatu od krastavaca, celera, šargarepe, spanaća sa nemasnim mesom...

TRI KROMPIRA I TRI JAJETA Ovo je sve što vam je potrebno za najukusniju i najbržu pitu
Ovaj recept je idealan za sve one trenutke kada želite nešto jednostavno i brzo, a opet dovoljno izdašno da nahranite celu porodicu

JEFTINO, BRZO I UKUSNO Italijanska pita sa sirom - Potrebno vam je 250 dinara i 15 minuta
Sastojke uglavnom imate kod kuće, jedino su sir i pavlaka namirnice koje morate da dokupit

VRSNE DOMAĆICE OBAVEZNO STAVLJAJU 1 SASTOJAK U GRAŠAK Ne treba vam zaprška, odmah će se zgusnuti
Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml mleka (za veću gibanicu za manju ne treba)
- 200-300 gr mrvljenog sira
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 kašike griza ili brašna
- 1/2 praška za pecivo
- tanke kore
Priprema:
U činiju razbiti razbiti jaja, dodati jogurt, griz, ulje, so mleko i prašak za pecivo. Sve žicom izjednačiti. . Sir izdrobiti viljuškom. Koru rašititi premazati jogurtom i jajima pa presaviti. ćošak i okrenuti ga na gore.
U donji deo staviti sir saviti malo stranice i uviti. Redjati u pleh jednu do druge rolnicu..
Preko rolnica malo preliti kašikom preliva pa spakovati dve tri kore jednu preko druge i svaku premazati.
Peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)