OMILJENO SRPSKO JELO ZA SVAKU PRILIKU Prava domaćinska gibanica, nećete znati kada vam je dosta

Izvor: Slobodanka Ćorić

16:30

Bakina vanglica 0

Gibanica je jedno od omiljenijih jela srpske kuhinje, prepoznatljivo po svojoj sočnosti i bogatom ukusu

gibanica
Shutterstock

Potrebno je:

  •  3 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml mleka (za veću gibanicu za manju ne treba)
  • 200-300 gr mrvljenog sira
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2 kašike griza ili brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • tanke kore
     

Priprema:

U činiju razbiti razbiti jaja, dodati jogurt, griz, ulje, so mleko i prašak za pecivo.  Sve žicom izjednačiti. . Sir izdrobiti viljuškom. Koru rašititi premazati jogurtom i jajima pa presaviti.  ćošak  i okrenuti ga na gore. 

U donji deo staviti sir saviti malo stranice i uviti. Redjati u pleh jednu do druge rolnicu.. 
Preko rolnica malo preliti kašikom preliva pa spakovati dve tri kore jednu preko druge i svaku premazati. 

Peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading