NJOKE U PARADAJZ SOSU Sočno jelo kao osmišljeno za hladne dane, ukusa koji govori 1000 jezika
Dodajte prilog po želji i uživajte.
Potrebno je:
- 500 g njoka
- kašika maslinovog ulja
- glavica crnog luka
- 1 crvena paprika
- čen belog luka
- 400 g paradajz pelata
- 125 g mocarele
Priprema:
Seckani luk i papiku prodinstajte na maslinovom ulju. Onda umešajte zgnječeni beli luk pa pržite minut. Dodajte paradajz pa kuvajte 10 minuta, uz povremeno mešanje. U sos stavite kuvane njoke. Posolite pa dodajte bosiljak i premesite u posudu za pečenje. Pospite njoke mrvljenom mocarelom pa pecite oko 10 minuta, sve dok sir ne dobije zlatnu boju.
Možda vas zanima:
NJOKE U PARADAJZ SOSU Sočno jelo koje budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu
U savršenom spoju sa prarmezanom, postaće vaše novo omiljeno jelo.
NJOKE SA RIBOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Kačkavalj se topi u ustima, i dupla mera će biti malo
Kremasto i slasno jelo.
NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.
NJOKE OD BATATA I VRGANJA Naprave se lako, a pojedu u slast, po receptu bez mane
Kremaste i slasne, a zasitne.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)