CRVENO SOČIVO Jelo koje pomera granice dobrog ukusa, ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalno i sočno, oduševiće vas na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 1 šolja crvenog sočiva (moguće je koristiti i bilo koju drugu vrstu sočiva, ali crveno se najbrže skuva)
- 1 srednja glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2-3 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 srednja šargarepa, iseckana na male kockice
- 1 crvena paprika, iseckana na kockice (po želji)
- 1 konzerva paradajz pirea (oko 400 g) ili 2-3 sveža paradajza, iseckana
- 4 šolje vode ili povrtnog bujona
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica mlevenog kumina (po želji)
- 1 kašičica mlevene paprike
- pola kašičice kurkume
- so i biber po ukusu
- svež peršun za garniranje (po želji)
Priprema:
Crveno sočivo operite pod mlazom hladne vode. Maslinovo ulje zagrejte na srednje jakoj vatri, u velikoj šerpi.
Onda dodajte seckanu šargarepu i papriku pa pržite dok ne postane staklast. Umešajte beli luk i pržite još 5 minuta. Dodajte kumin, kurkumu i mlevenu papriku pa dobro promešajte. Zatim dodajte oprano sočivo i paradajz pire pa prelijte vodom.Promešajte dobro. Onda povećajte vatru da proključa pa smanjite temperaturu i poklopite. Zatim kuvajte 20-25 minuta, tj. dok sočivo ne omekša i upije tečnost. Posolite i pobiberite. Pospite svežim peršunom.
Možda vas zanima:
CRVENO SOČIVO Ukusno jelo kao zamena za meso, daće vam energije za ceo dan
Držaće vas dugo sitim, a osvaja ukusom.
CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.
CRVENO SOČIVO Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a zdravo i ukusno
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u ukusnom obroku.
CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Preukusno jelo na kašiku možete da pravite i u danima posta, a držaće vas dugo sitim.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)