CRVENO SOČIVO Jelo koje pomera granice dobrog ukusa, ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Fenomenalno i sočno, oduševiće vas na prvi zalogaj.

crveno sočivo
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 šolja crvenog sočiva (moguće je koristiti i bilo koju drugu vrstu sočiva, ali crveno se najbrže skuva)
  • 1 srednja glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 2-3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 srednja šargarepa, iseckana na male kockice
  • 1 crvena paprika, iseckana na kockice (po želji)
  • 1 konzerva paradajz pirea (oko 400 g) ili 2-3 sveža paradajza, iseckana
  • 4 šolje vode ili povrtnog bujona
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica mlevenog kumina (po želji)
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • pola kašičice kurkume
  • so i biber po ukusu
  • svež peršun za garniranje (po želji)

Priprema:

Crveno sočivo operite pod mlazom hladne vode. Maslinovo ulje zagrejte na srednje jakoj vatri, u velikoj šerpi.
Onda dodajte seckanu šargarepu i papriku pa pržite dok ne postane staklast. Umešajte beli luk i pržite još 5 minuta. Dodajte kumin, kurkumu i mlevenu papriku pa dobro promešajte. Zatim dodajte oprano sočivo i  paradajz pire pa prelijte vodom.Promešajte dobro. Onda povećajte vatru da proključa pa smanjite temperaturu i poklopite. Zatim kuvajte 20-25 minuta, tj. dok sočivo ne omekša i upije tečnost.  Posolite i pobiberite. Pospite svežim peršunom.

@moja.trpeza SAVRŠENI KREMASTI NES TRIK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI Sastojci: Malo leda 2 kašike nes kafe 2 kašike šećera 1 čaša vode Priprema: 1. U blender sipati led. 2. Dodati dve kašike nes kafe i šećera. 3. Naliti čašu vode i blendirati dok se ne stvori kremasta pena. 4. Poslužiti odmah, uz dodatnu dekoraciju po želji. Ovaj osvežavajući napitak je gotov za samo par minuta i savršen je za uživanje! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #coffee ♬ original sound - makarijebgd

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading