CRVENO SOČIVO Jelo koje pomera granice dobrog ukusa, ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalno i sočno, oduševiće vas na prvi zalogaj.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Preukusno jelo na kašiku možete da pravite i u danima posta, a držaće vas dugo sitim.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KREMASTA PASTA SA PILETINOM Klasik italijanske kuhinje koji greje dušu i telo
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

SOČIVO SA KOMADIĆIMA SOJE Posni specijalitet koji će vas dugo držati sitim, ukusa koji budi sva čula
Sočno i slasno, a posno jelo.
- 1 šolja crvenog sočiva (moguće je koristiti i bilo koju drugu vrstu sočiva, ali crveno se najbrže skuva)
- 1 srednja glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2-3 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 srednja šargarepa, iseckana na male kockice
- 1 crvena paprika, iseckana na kockice (po želji)
- 1 konzerva paradajz pirea (oko 400 g) ili 2-3 sveža paradajza, iseckana
- 4 šolje vode ili povrtnog bujona
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica mlevenog kumina (po želji)
- 1 kašičica mlevene paprike
- pola kašičice kurkume
- so i biber po ukusu
- svež peršun za garniranje (po želji)
Priprema:
Crveno sočivo operite pod mlazom hladne vode. Maslinovo ulje zagrejte na srednje jakoj vatri, u velikoj šerpi.
Onda dodajte seckanu šargarepu i papriku pa pržite dok ne postane staklast. Umešajte beli luk i pržite još 5 minuta. Dodajte kumin, kurkumu i mlevenu papriku pa dobro promešajte. Zatim dodajte oprano sočivo i paradajz pire pa prelijte vodom.Promešajte dobro. Onda povećajte vatru da proključa pa smanjite temperaturu i poklopite. Zatim kuvajte 20-25 minuta, tj. dok sočivo ne omekša i upije tečnost. Posolite i pobiberite. Pospite svežim peršunom.

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

ŠTA SE OVO DEŠAVA? Ceo svet priča o potezu Mitrovića, pobesneo na trenera pa uradio nešto neočekivano (VIDEO)

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

KAKAV "KLASIKER": Bajern i Dortmund odigrali odličan meč u Bundesligi

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)