DUBAI KROFNE Popularni desert po receptu koji će vas oboriti s nogu
Ako volite klasične krofne, njihovu Dubai varijantu ćete obožavati.
Potrebno je:
- 500 g mekog brašna + malo za valjanje testa
- 2 jaja
- 1 kocka kvasca
- 50 g šećera i 1 mala kašika za kvasac
- 80 g maslaca
- 200 ml + 3 velike kašike za kvasac
- 100 ml slatke pavlake za kuvanje
- 4 velike kašike ruma
- prstohvat soli
- 1 l ulja za prženje
Za posipanje:
- šećer u prahu za posipanje
Za punjenje:
- 200 g kadaifa
- 200 g namaza od pisataća
- 1 kašika maslaca
Priprema:
U toplo mleko stavite šećer pa izmrvite kvasac i izmešajte. Dodajte malo brašna pa kad zapenuša , možete da pravite testo. U jednu posudu stavite brašno, pa dodajte kvasac, otoljeni maslac, slatku pavlaku, jaja, rum, šećer i prstohvat soli. Sve sastojke mikserom sjedinite. Posudu pokrijte krpom pa ostavite na toplom da se diže sat vremena. Zatim istresite testo na pobrašnjenoj površini pa pospite i gornji deo brašnom. Oklagijom testo rastanjite na debljinu oko 1,5 cm. Čašom sa tankim rubom vadite krofne pa ih pustite da narastaju pola sata. Zagrejte ulje u dubljoj šerpi pa smanjite temperaturu smanjite na srednju.Pržite krofne nekoliko minuta sa obe strane, dok ne dobiju lepu boju. Pržene krofne stavite na ubrus da se ocede. Kadaif propržite na malo maslaca, pa ga pomešajte sa domaćim kremom od pistaća. Prohlađene krofne punite nadevom.
Možda vas zanima:
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA Vazdušaste i sočne, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i savršene, i dupla mera će biti malo.
BOSANSKE KROFNE Spoj tradicije i sreće u pecivu koje se ne odbija
Mirisne i mekane, bićete oduševljeni.
MEKANE KROFNICE BUDE SVA ČULA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Slatke i slasne, za pravo uživanje.
KROFNE SA ORASIMA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Vazdušaste, mekane i tope se u ustima
Mirisne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)