DUBAI KROFNE Popularni desert po receptu koji će vas oboriti s nogu
Ako volite klasične krofne, njihovu Dubai varijantu ćete obožavati.
Potrebno je:
- 500 g mekog brašna + malo za valjanje testa
- 2 jaja
- 1 kocka kvasca
- 50 g šećera i 1 mala kašika za kvasac
- 80 g maslaca
- 200 ml + 3 velike kašike za kvasac
- 100 ml slatke pavlake za kuvanje
- 4 velike kašike ruma
- prstohvat soli
- 1 l ulja za prženje
Za posipanje:
- šećer u prahu za posipanje
Za punjenje:
- 200 g kadaifa
- 200 g namaza od pisataća
- 1 kašika maslaca
Priprema:
U toplo mleko stavite šećer pa izmrvite kvasac i izmešajte. Dodajte malo brašna pa kad zapenuša , možete da pravite testo. U jednu posudu stavite brašno, pa dodajte kvasac, otoljeni maslac, slatku pavlaku, jaja, rum, šećer i prstohvat soli. Sve sastojke mikserom sjedinite. Posudu pokrijte krpom pa ostavite na toplom da se diže sat vremena. Zatim istresite testo na pobrašnjenoj površini pa pospite i gornji deo brašnom. Oklagijom testo rastanjite na debljinu oko 1,5 cm. Čašom sa tankim rubom vadite krofne pa ih pustite da narastaju pola sata. Zagrejte ulje u dubljoj šerpi pa smanjite temperaturu smanjite na srednju.Pržite krofne nekoliko minuta sa obe strane, dok ne dobiju lepu boju. Pržene krofne stavite na ubrus da se ocede. Kadaif propržite na malo maslaca, pa ga pomešajte sa domaćim kremom od pistaća. Prohlađene krofne punite nadevom.
Možda vas zanima:
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA Vazdušaste i sočne, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i savršene, i dupla mera će biti malo.
BOSANSKE KROFNE Spoj tradicije i sreće u pecivu koje se ne odbija
Mirisne i mekane, bićete oduševljeni.
MEKANE KROFNICE BUDE SVA ČULA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Slatke i slasne, za pravo uživanje.
KROFNE SA ORASIMA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Vazdušaste, mekane i tope se u ustima
Mirisne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)