DUBAI KROFNE Popularni desert po receptu koji će vas oboriti s nogu
Ako volite klasične krofne, njihovu Dubai varijantu ćete obožavati.

Potrebno je:
- 500 g mekog brašna + malo za valjanje testa
- 2 jaja
- 1 kocka kvasca
- 50 g šećera i 1 mala kašika za kvasac
- 80 g maslaca
- 200 ml + 3 velike kašike za kvasac
- 100 ml slatke pavlake za kuvanje
- 4 velike kašike ruma
- prstohvat soli
- 1 l ulja za prženje
Za posipanje:
- šećer u prahu za posipanje
Za punjenje:
- 200 g kadaifa
- 200 g namaza od pisataća
- 1 kašika maslaca
Priprema:
U toplo mleko stavite šećer pa izmrvite kvasac i izmešajte. Dodajte malo brašna pa kad zapenuša , možete da pravite testo. U jednu posudu stavite brašno, pa dodajte kvasac, otoljeni maslac, slatku pavlaku, jaja, rum, šećer i prstohvat soli. Sve sastojke mikserom sjedinite. Posudu pokrijte krpom pa ostavite na toplom da se diže sat vremena. Zatim istresite testo na pobrašnjenoj površini pa pospite i gornji deo brašnom. Oklagijom testo rastanjite na debljinu oko 1,5 cm. Čašom sa tankim rubom vadite krofne pa ih pustite da narastaju pola sata. Zagrejte ulje u dubljoj šerpi pa smanjite temperaturu smanjite na srednju.Pržite krofne nekoliko minuta sa obe strane, dok ne dobiju lepu boju. Pržene krofne stavite na ubrus da se ocede. Kadaif propržite na malo maslaca, pa ga pomešajte sa domaćim kremom od pistaća. Prohlađene krofne punite nadevom.
Možda vas zanima:

POSNE KROFNE Nimalo ne zaostaju za originalom, a mekane kao pamuk
Najbolje služite uz šolju kafe.

KROFNE SA DŽEMOM OD KAJSIJA Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane
Toliko su ukusne da ćete biti oduševljeni.

POSNE KROFNE Vazdušaste i mekane kao pamuk, za lepo veče sa prijateljima
Mekane i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

DOMAĆE KROFNE Slatke i mekane kao duša, a savršene uz šolju kafe
Savršene i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Savršen spoj baklave i čizkejka u jednoj poslastici.

SOČNE PIROŠKE SA MESOM Pravi raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

KREMASTI POTAŽ OD ŠARGAREPE Okrepiće vas u trenu, a zdrav i ukusan
Lagan i ukusan, osvežiće vas u trenu.

JUŽNI VETAR TORTA Starinska poslastica kojoj je nemoguće odoleti, ukusa koji priča priče
Očaravajuća i fenomenalna, pogodna za sve svečane prilike.

RIBLJI ĆEVAPI Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, jedu se i mrsnim danima
Dodajte sos ili prilog po želji.
Komentari (0)