POSNI RIŽOTO Recept modne kreatorke Verice Rakočević za najbolji ručak, prste da poližete
Modna dizajnerka Verica Rakočević jedna je od dama sa naše scene koja dokazuje da se trud isplati i da karijera može da traje decenijama, i to bez skandala. Da nije talentovana samo za modu, pokazuje i recept za ovaj neodoljivi rižoto. Osvaja na prvi zalogaj, a priprema je jednostavna.
Potrebno je:
- 300 g integralnog pirinča
- 300 g šampinjona
- kari
- origano
- đumbir
- sušena šargarepa
- paškanat
- beli luk
- crni luk
- maslinovo ulje
Priprema:
Sitno seckan crni i beli luk propržite na maslinovom ulju pa dodajte blago obaren pirinač, seckane šampinjone, sušenu šargarepu i sitno seckan paškanat. Onda začinite karijem i đumbirom. Sipajte sasvim malo vode pa dobro promešajte. Zatim rižoto skinite sa šporeta, servirajte i pospite origanom.
Možda vas zanima:
CEZAR SALATA ZA VITAK STAS Bićete siti satima, a preukusna i zdrava
Prepuna vitamina i proteina.
KREMASTI RIŽOTO SA TUNJEVINOM Posno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Ručak u kome će uživati cela porodica.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)