KROASANI SA PISTAĆ KREMOM Mekani kao duša i sočni, ukusa koji govori 1000 jezika
Služite uz kafu ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 250 ml toplog mleka
- 50 g šećera
- 10 g suvog kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 250 g putera
- 1 jaje
Za pistać krem:
- 200 g neslanih pistaća
- 100 g šećera u prahu
- 50 ml mleka
- 50 g bele čokolade
- 1 kašičica vanilin ekstrakta
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplo mleko, šećer i kvasac. Pustite da odstoji 5-10 minuta dok kvasac ne zapeni. Zatim dodajte brašno i so, pa zamesite glatko testo. Prekrijte krpom i pustite da narasta 1 sat. Razvucite testo u pravougaonik pa preko stavite hladan puter. Testo preklopite kao pismo pa ostavite pola sata u frižideru. Ponovite postupak tri puta da dobijete lisnatu strukturu. Zatim testo razvucite u pravougaonik pa isecite trouglove. Uvijte svaki trougao u kroasan.Poređajte na pleh obložen pek papirom pa premažite umućenim jajetom. Ostavite da odmore 20 minuta. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni, tj. dok ne dobiju zlatnu boju. Pistaće kratko skuvajte u vodi pa skinite ljuske. Prebacite u blender pa blendajte dok ne dobijete pastu. Dodajte mleko, prah šećer, belu otopljenu čokoladu i vanilin ekstrakt. Blendajte dok ne dobijte glatku i kremastu smesu. Prohlađene kroasane secite na pola i filujte. Pospite mlevenim pistaćima.
Možda vas zanima:
KROASAN SA PISTAĆ KREMOM Vazdušasto pecivo i kremasti fil pomeraju granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz kafu.
KROASAN SA ČOKOLADOM Mirisan i mekan, kad ga jednom probate pravićete stalno
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
KROASANI SA SIROM U isto vreme hrskavi i mekani kao duša, za doručak koji se pamti
Mirisni i slasni, samo dodajte šolju jogurta.
FRANCUSKI KROASAN SA ČOKOLADOM ZA NAJSLAĐI DORUČAK Samo dodajte šoljicu kafe
Mekani i vazdušasti, za pravo uživanje.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)