KROASANI SA PISTAĆ KREMOM Mekani kao duša i sočni, ukusa koji govori 1000 jezika
Služite uz kafu ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 250 ml toplog mleka
- 50 g šećera
- 10 g suvog kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 250 g putera
- 1 jaje
Za pistać krem:
- 200 g neslanih pistaća
- 100 g šećera u prahu
- 50 ml mleka
- 50 g bele čokolade
- 1 kašičica vanilin ekstrakta
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplo mleko, šećer i kvasac. Pustite da odstoji 5-10 minuta dok kvasac ne zapeni. Zatim dodajte brašno i so, pa zamesite glatko testo. Prekrijte krpom i pustite da narasta 1 sat. Razvucite testo u pravougaonik pa preko stavite hladan puter. Testo preklopite kao pismo pa ostavite pola sata u frižideru. Ponovite postupak tri puta da dobijete lisnatu strukturu. Zatim testo razvucite u pravougaonik pa isecite trouglove. Uvijte svaki trougao u kroasan.Poređajte na pleh obložen pek papirom pa premažite umućenim jajetom. Ostavite da odmore 20 minuta. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni, tj. dok ne dobiju zlatnu boju. Pistaće kratko skuvajte u vodi pa skinite ljuske. Prebacite u blender pa blendajte dok ne dobijete pastu. Dodajte mleko, prah šećer, belu otopljenu čokoladu i vanilin ekstrakt. Blendajte dok ne dobijte glatku i kremastu smesu. Prohlađene kroasane secite na pola i filujte. Pospite mlevenim pistaćima.
Možda vas zanima:
KROASAN SA PISTAĆ KREMOM Vazdušasto pecivo i kremasti fil pomeraju granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz kafu.
KROASAN SA ČOKOLADOM Mirisan i mekan, kad ga jednom probate pravićete stalno
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
KROASANI SA SIROM U isto vreme hrskavi i mekani kao duša, za doručak koji se pamti
Mirisni i slasni, samo dodajte šolju jogurta.
FRANCUSKI KROASAN SA ČOKOLADOM ZA NAJSLAĐI DORUČAK Samo dodajte šoljicu kafe
Mekani i vazdušasti, za pravo uživanje.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)